November 30, 2010

~sememangnya memori itu indah~

last assignment for dis sem dah siap upload kat e-learning...
yupp..dah setel..n now its tyme to berblogging...
padahal esemen tak siap pun sempat je berblogging...hua3~
mengadap laptop kat depan tv..memang indahnya hidup...tnpa memikirkan keserabutan macam kat u tu...
tadi tangan ni gatal-gatal bkak aimsweb...bukak la senarai tampal...dalam hati ingat, 'oh...baru je abes exam..mesti lectrer tak letak result lagi'...tapi.....jeng3...ternampak 1 gred ni...hamek!!!gatal lagi bukak aimsweb....patot la semalam aku mimpi....ni la penyakit aku kalau result exam nak kuar...aku akan mimpi...mak aku cakap kalau mimpi naek tak pe...contohnya mimpi panjat-panjat macam tu la...kalau korang mimpi jatuh gedebuk tu bahaya...hua3...tapi mimpi ni mainan tidur je..kadang-kadang betol..mungkin kebetolan...tapi mimpi aku semalam memang betol macam result yang aku tgk hari ni.... T_T
memang dah agak result teruk...tapi tak seterok yang aku agak....Alhamdulillah.. ^_^

dah terlanjur....sebenarnya entry ni aku nak cite pasal memori waktu di KMPP dulu..pasal matrik life...
tak semua orang rasa...ada yang trus masuk u dan lain-lain....
lpas SPM,aku dpat offer msuk matrik penang...memang 1st choice..hua3...tak la jauh..boleh balik tiap-tiap minggu....waktu 1st sem memang slalu balik...lagipun tak penah jauh..itu la 1st tyme...tyme tu jgak la belajar naek bus dari penang nak balik umah...masa sekolah, mak aku memang tak lepas kluar g jauh-jauh...kalau kuar alor star melepak dengan kawan-kawan tu jangan hrap la...memang hrapan yang tak kesampaian...klau pegi pn dengan family...mungkin mak aku ada alasan aku dididik macam ni..yela,budak-budak remaja ni fikiran dia sempit...buat apa tak pikir panjang...bila dah besar baru aku paham...
eh..melalut lagi...back to the title...aha...mula-mula daftar aku dapat sains hayat..means belajar biologi...owhhh tidaakkkk!!!!zaman sekolah pon pmalas study bio...hahaha...then, aku mintak tukar sains fizik...dari kelas H6P1 aku bertukar ke F5P8...nseb baek boleh tukar..kalau tak, aku la budak hayat yang paling pemalas..haha..hidup kat mtrik memang benda yang sama je ulang hari-hari....8 pagi smpai 4 ptg full klas...kul 1 smpai 2 rest...yup..everyday...sama! balik klas nap jap...kul 6 turun makan petang...malam tak makan langsung..ptot la dlu tak segemuk sekarang...tapi dulu tak lapar mcm sekarang...
and the best moment is..waktu matrik jgak aku knal my bff....nurliana husni a.k.a nana...knal tyme orientasi....
lpas tu pegi klas sama-sama...makan tiap-tiap ptg sama-sama...melepak tasik kmpp...everythng...
hanya dia yang knal diri aku sebenar-benarnya...my personal life...hanya yana yg memahami....
thanx dear for being my bff... ^_^
dan kat mtrik jgak la kenal hazrul n kirin..teman segadoh dalam perjalanan dr utm balik kampung...kenangan!
tak mungkin dapat aku lupa....


n rumet tyme matrik...1 bilik 4 orang...chinese sorng...dayah n thaqifah nafisah...sorang klantan..sorang trengganu..tyme ni la bru paham ckap pntai timur...walaupun mulanya agak terkebil-kebil..hua3...dayah memang rajin.bangun awal pagi study...aku??aku pun rajin jgak..rjin tdo...haha~

my matrik life.....

me n my bff 

cendawan~

us

F5P8 06/07



p/s: utk 4SGS..sama-sama la kita tabahkan hati tengok result sem ni..tadi bari 1 subjek..ada lagi 5 yang menanti kita.... T_T




-END-

November 29, 2010

~shawl VS tudung ekspress VS tudung bawal~

tudung???yappp...tudung...yang cover kpala dengan rambut si mahkota perempuan.....
macam macam fesyen tdung kan skrg...tak macam dulu..klau dulu tdung biase tu je...
tapi sekarang...macam macam jenis shawl...macam macam jenis tdung ekspess...
shawl ni mmg bnyk sekarang...ada shawl anting2,shawl kedut2,shawl cotton, pashimna dan lain-lain lagi...wah3...aku dah mcm promoter shawl plak dah..hua3..kalau korang tgk kat pesbuk dengan blog2 memang banyak sekarang...ni la yang aku slalu buat tyme blogwalking....haha...tapi yang selesa dipakai..bagi aku shawl cotton la...selesa...tak gerak-gerak dah...kalau yang licin tu lari sana sini...jenuh nk kejar... ^_^


tdung ekspress???memang sangat ekspress la kan tyme pakai...sarung je kat kpala, then siap! haha
semudah abc! sesuai sangat untuk tyme-tyme nak cepat...especially bila dah celik mata pagi-pagi dah terlambat nak pegi kelas...so, tudung tu la akan jadi penyelamat keadaan..kan kan kan.... =p
ada orang kata tdung ekspress mcm indon...contohnya...my bff yana..dia pnah story, bf dia ckp pakai tdung ekspress nmpk mcm indon...so, dia dah tak pakai dah...bagus btol nana....peace nana... ^_^
tapi bagi aku...tak kisah la nmpak apa pn...janji senang n as long as kita tutup apa yang nk ditutup...
jugak sesuai untuk perempuan-perempuan kat luar sana yang kadang-kadang malas nk pegang iron...haha.

tdung bawal pulok...dolu-dolu memang pakai tdung ni je kan....sekarang pn pkai lagi...tapi dalam banyak-banyak tudung, yang ni la paling mahal dari yang laen...if I'm not mistaken...


me & shawl & my bff nana....
* muka nampak boolat*

 me & tudung ekspress...
*cepat dan mudah*


me & tudung bawal...


peace!!!  ^_^



p/s: anda-anda sekalian macam mna pulak??? :D



-END-



~bejalan...bejalan...dan bejalan lagi~

hye hye hye.....saya wartawan sepnuh masa mau melaporkan update utk cerita hidup saya..hua3
bus yang aku nek selamat mendarat dkat bukit jalil pada jam 4.00 ptg 27 nov 2010...
agak dugaan naek bus tu...mula-mula kaki aku melangkah naek...ada dah bau-bau kurang mnyenangkan....
lpas dua jam lebih kurang...ada sorang india ni play lagu hindu kat hp dia kuat-kuat.....mak aiii....
patotnya...consider la org laen yang bayar tambang bus ni jgak...kita memang 1 malaysia...tapi..kena la bertempat jgak....bear in mind ye~
lpas turun bus..jalan la kaki terkedek-kedek ke stesen lrt...trun kat salak selatan..pastu naek cab..xkn nak jln kaki lagi bwk beg..penat kot...kalau jalan lenggang bwk badan xpe jgak..haha

semalam pegi bejalan-jalan di IKEA....banyak kali la jgak pegi..sbb akak aku ska sgt pegi sana...mau lenguh kaki jgak jalan...
tapi...sebelom pegi...ada 1 pngalaman yg aku tak boleh lupa..first tyme jadi...terstuck dalam lif...dengan akak n anak buah aku...mula-mula lif tu dah bagi petunjuk nk rosak...pintu tak boleh nak tutup...tpi at last bleh jgak ttup...pastu masa nak trun ke ground floor dia terstuck kat tingkat separuh ground floor...panas dalam tu tak yah cakap la...lagi-lagi kesian kat si kecik...tunggu la org datang tolong...ada 7 org smua...tapi naseb baek tak lama...setengah jam je lbih kurang...
pastu baru la bejalan-jalan...makan kenny rogers roaster...smpai penat...sampai umah trus pengsan....

snap..snap..snap....

safiya batrisyia.....


model kerusi IKEA...


peace.. ^_^


caca si fotogedik..haha



sememangnya pakai tudung ekspres itu mudah...hua3





-END-

November 27, 2010

~the end of sem 7~

ya...sem 7 dah berakhir dengan berakhirnya paper dip 3 tadi...jam 5.15 petang kat c02 bk2...
eh..tak..tak...ada cket lagi penambahan untuk sem 7....
1 lagi esemen yg baru dapat kat elearning tadi....
baru je lpas tgk...utk yang berkenaan..sila pay attention...esemen ni sgt penting utk tolong upgrade kita punya mark utk subjek sensor...sebab lectrer dah cakap majoriti result trok....tapi tak terkejut sangat..sbb dah bleh agak sem ni trok... *sigh*
dan yang pasti tak lama lagi kluar la senarai tampal...aku takot nk tengok...spe2 yg nak tlong tgk result aku kat senarai tampal angkat kaki!!eh..eh..tak sopan...angkat tangan!!!nanti aku bg username dgn password..haha
klau pass semua paper tak kena repeat pon aku dah syukur sgt2...kalau dapat 3 pointer tu rasa macam dapat 4flat...sampai macam tu skali rasa sem ni.... T_T


perasaan abes sem 7??ni yang sukar nk digambarkan dengan kata-kata....kalau dlu dah abes sem rasa macam nak lompat sampai awan biru...*walaupun tak mampu nak lompat langsung sebenarnya...haha* sedih,happy,frust smua ada...macam macam ada...sebab??tak buat yang terbaek sem ni...bukan tak nak..tapi tak mampu...sory mak ayah...sory utk diri sendiri jgak.dah cuba lakukan yg terbaek...tapi setakat ni ja yang termampu...huhu...mungkin sbb poor time management...yess!!!aku ngaku...kadang-kadang aku tak mampu nk handle masa aku bila dah terlalu kalut...sebab tu ada yang tak tido,tdo tapi bukan time yang spatotnya...dan macam-macam lagi....
tapi....nseb baek aku ada kakak yang memahami...thanks a lot to my sis norhayati md husin....tlong planning and suggest utk aku macam mana  nak plan tyme wisely...dia boleh agak bila masa aku serabut...n dia slalu call...pastu cadangkan macam mana nk handle kalau esemen banyak2..yelaa...dia pon student gak dlu...so, senang la nak pahamkan situasi student...syukur ada kakak2 yang memahami.... :D



ini pengurus masa saya...PTD mmg skema...tu boleh jadi tyme planner utk aku..wahaha~

jangan komen muka dua beradik ni...memang totally tak sama...kalau aku dengan akak aku yg 1st ada jgak kot sma cket2....tapi ni memang totally different...muka dia lagi boolat..wahaha~plus dia tinggi, aku tak tinggi sangat...mata dia bulat, mata aku kecik cket.....penah kat kedai gunting rambut...tyme nak potong rambut...cina tu tengok aku, pastu tengok dia plak...then, dia tnya "adik u ke"..n my sis cakap..aah...dia kata tak sama...adik u ada macam cina cket...nak kata mata aku la tuh!!huhu....tapi memang pon..masa kecik-kecik...orang ingt mak aku jaga anak cina....yela..kecik-kecik kulit cerah + mata tak cukup besar memang la nampak mcm tu...tapi dah besar ni laen tros la...gelap!fullstop!haha

balik cita sem 7...lepas paper tadi...trus g rumah alumni jap...bayar bil celcom berukband...pastu trus g sri putri...beli tiket...ye..esok balik..kul 11.30 pagi....lpas tu balik bilik...lpas maghrib kuar makan...kat tungku impian...plus g berhibur cket sblom balik...cket jek...hehehe


ayu *jangan tertipu dengan gambar*

cariku dalam gelap..huahuahua



okes...cukup sampai cni...mata dah nak pejamm..mau tido...nak mimpi indah...tak mau mimpi ular besar macam malam tu...penat tak larat lari...huhu...



-END-

November 26, 2010

~cerita larut malam~

dah kul 2.30 pagi...waktu malaysia di bumi UTM...
masih lagi besengkang mata baca DIP...
perjuangan untuk paper yang terakhir sem ni....
tiba-tiba ja aku dpt mood nk study tadi...
walaupun aku agak pelik, tapi syukur...
Allah bagi petunjuk... :)

mengantok...sebab tu nak merapu kat cni kjap...kjap je...
kpala dah pening...banyaknya kena baca...
mula-mula tak dak apa nak baca....
pastu tiba-tiba jadi ada dan banyak....
biro pun email lagi bahan utk baca tadi...
1 folder tu tak bukak lagi...
baru abes baca monograf...
tapi mata cakap dia tak nak celik dah.. *bukan aku cakap,mata yang cakap*huhu..
ohh...ptot la dah ngantok...petang tadi tak tido...
selalu petang-petang riadah atas katil..huahuahua....

bila dah ngantok, otak pon dah saturated, mula la mulut pon cakap bukan-bukan....
laen yang nak ckap, laen yg kuar...ngek di situ...
tapi xpe...rumet aku je pn dengar...dia pn sme je mcm aku... ^_^


p/s: katil dah panggil...tapi takot nak tido...ada lagi nk kena baca...
p/s/s: esok exam kul 3 ptg...to 4SGS...good luck! ni perjuangan kita yang paling mencabar sem ni...




-END-

November 25, 2010

~dilema~

suasana kat utm sekarang...hujan lebat dengan langit yang sangat gelap...memang dugaan klau nak study...nak plak petang2 mcm ni...memang harapan la...hak3...
lagipun study lepas asar kan tak elok kan...

aduss...aku dalam situasi agak dilema...bila nak balik ni....tak tau nak balik bila...
planning sabtu pagi...tapi tba2 program steamboat bertukar nk buat sabtu petang plak....
mungkin aku tak join kot...maaf ye kawan-kawan.. T_T

plus lagi satu kena planning untuk kawan-kawanku balik...utk perjalanan WQR...
kena berbincang balik dengan nana....
walaupun aku tak dapat join kali ni, tapi hazrul mintk tlg plan dgn nana...
ni pun tengah cari masa yang sesuai untuk mesyuarat lembaga pengarah...huahuahua...
yang ada tinggal esok....
pagi hazrul ada paper...ptg aku ada paper..malam aku ada hal...sabtu aku dah blik.....
tiba-tiba rasa macam masa itu terlalu suntuk!

pasal paper esok....
DIGITAL IMAGE PROCESSING 3!!!...
subjek paling ngeri sem ni...
and for sure memang payah la...tgk pun tau sebab ada '3' tu kann...
dlu DIP 1, pastu DIP 2 n sekarang 3...
makin lama makin mendalam makin payah... *sigh*
study tapi macam tak study....
ada yang paham ada yang tak....
study pon tak abes lagi...
mana nak abehnya klau macam-macam buat sambil study...
tyme study jgak la nk picit jerawat kat muka...wahaha~
ye...jerawat tu tak malu tunjuk diri kat mukaku....
dush kau jerawat!
tiba-tiba rasa takot paper esok.....dulu test pon hampeh!
ape la naseb esok...
moga Allah permudahkan.... ^_^


esok killer paper...hari ni tak boleh senyum.. *konon*







p/s: lapar la plak walaupun dh bedal kfc x meal tgh hari td... :D
p/s/s: mau jumpa iron frog kat zuma's revenge!perjuangan belom selesai..haha...





-END-

November 24, 2010

blog stats for my blog.....

di kala sangat kebosanan..baru lepas hujan....semestinya perut berkeroncong mintak diisi...lapaq kot!
nseb baek ada biskut raya lagi...boleh la buat alas perut....sblum makan malam japg...ayam penyet jom!haha

btw...nak kongsi dengan anda anda sekalian...blog stats utk blog aku...ada la jgak orang baca daripada xde langsung...wlaupun menulis sekadar utk melepaskan rasa di kala kebosanan....

check it out!


overview sepanjng cerita hidup saya ni wujud...bulan june baru nak start...sbb dulu tak penah update..ngee~


ni plak post yang pling bnyk org baca..cita pasal meteorlogist dlu tu....boleh la aku merapu lagi pasal meteor pasni..wahaha~


traffic sources.... majoriti dari pesbuk....


all readers....selain dari malaysia pn ada...paham ke ape aku tulis...fully melayu kot.. ^_^



p/s: silalah check blog stats korang plak.... :D



-END-

~edisi padan muka sendiri~

ni la yang dikatakan tak dak penyakit tapi cari penyakit...konon2 nak make over blog..tapi len jadinya...padan muka sendiri....
mula-mula nak tukar template...cari la kt tenet yang berlambak-lambak tu....tgk macam cantik...tapi bila apply kat blog sendiri macam tak cantik...cari punya cari sampai dah bosan...at last, aku design template sendiri pkai template designer kat blogger ni....sama mcm template dlu...yang padan mukanya, tyme dok upload xml file tu, aku boleh terklik delete widgets-widgets laen....amek kau...hilang smua gadget2 yang kat sidebar 2...dah jadi macam blog yang baru buat..terpaksalah cari balik...create balik...shoutbox,feedjit,semua2 tu la aku terdlete..laen yang nak buat,laen yang jadi....ngek di situ..huahuahua....tapi..ni la hasil akhir...aku dah malas nk edit...

ok ok...cukup kat situ edisi padan muka sendiri....next topic....nak cita pasal pengalamn aku jadi gadis dulang waktu first year dlu...wahh..lama tu dah lepas....mcm ni citanye...kalau tak salah tyme tu azwa mintak tlong pegang dulang untuk malam seblast..malam diner kolej 11 tahun 2007 klau tak slah...mula-mula rasa macam segan jgak...tapi azwa ckp skali dengan od..aku pn tak kisah la...sampai di malam kejadian..tyme 2..cuak la jgak...neves..macam dah vibrate dulang aku rsa...wahaha..tambah plak dengan first tyme pakai ksut tinggi-tinggi yang menyakitkan kaki...sampai rasa tak reti nak bejalan malam tu...almaklum la...first tyme pakai waktu tu...mau macam nak tergolek rasa...jenuh nak cover line...tapi sekarang boleh la pakai...tak la aku rasa macam nak jatuh tergolek...wahaha~



bejalan belakang vip.. :D

muka cuak...tak boleh senyum..haha




p/s: hari ni besday ecah...hepy besday aisya azizah bt abas!!! smoga bhagia slalu.. :D
p/s/s: jom smbung study utk last paper jumaat ni.... :D
p/s/s/s: good luck utk 4SGS utk last paper yang mencabar ni...all the best...




-END-

November 23, 2010

burukness~




blog under maintanence...
sorry for the burukness...
tak siap edit lagi...
tapi tiba tiba dah malas...
will be continued soon...
sila abaikan keburukan itu...




-END-



November 21, 2010

salam aidiladha~

salam semua.. =)
hye...hye...hye...
kabare smua???offline sminggu sungguh aku ni...
mula2 ingat agak2 ja...tp at last, charger laptop aku rosak...memang sminggu btol la jadinya bila laptop mati tak berfungsi...haha
ni pn dpt bukak dengan bantuan charger biro...thnks a lot...charger baru dh bli tp tak dpt lagi....
guna la charger pinjam dulu jadinya....
termelalut la plak...eh..eh..huhu


ni niat yang sebenar...
salam aidiladha buat semua....dah terlambat....ari tu tak berpluang nk wish...
hayati lah erti pengorbanan yang sebenar.. =)
mesti korang-korang ni bahagia makan daging sampai naik muak kan...
tapi aku mcm xde prasaan cket...sebab aku tak makan daging sejak kecik-kecik lagi... *skrg pn kecik jgak..wahaha*
ada org kata rugi kalau tak makan...tp nak bt mcm mna...tekak aku memang dah tak boleh nk trima...
lagi-lagi kalau lemak2 yg lembik2 tu...huhuhu
tekak aku mcm ada sensor boleh detect bau daging...tu yang tak boleh terima...


raya haji kali ni kurang menarik....
tak ada gambar-gambar macam raya puasa....
tak cukup geng...kakakku yang second tak balik...
1st tyme dia tak balik...
a little bit rasa laen.....
cuma lpas raya je ada sesi bejalan, bejalan, dan bejalan lagi...
ada la snap 2 3 keping pics....

bukan senang menjaga si kecil... :D



sememangnya hidup kanak-kanak itu indah.. :D

ni namanya buruh kanak-kanak....haha

kebulatan itu tak mampu dihandle lg..huhu


p/s: terasa badanku naek macam dipam-pam...ni baru sminggu cuti...adehh
p/s/s: coming up next...paper GPS..its tyme to study..*konon*
p/s/s/s: especially to mood study...dtg la cpt..lama dh tunggu ni....




-END-


POSTO!!!!!POSTO!!!!!





posto!!!posto!!!
will be updated soon...
baru tiba di bumi utm terchenta...
nak cri charger dlu....
laptop mati dah tak berfungsi...
bye..bye..bye....



-END-

November 12, 2010

last but not least!

requested by akid si gadis coolblog...
nak suruh last update sblom balik...haha..
amek ni akid...baca entry karot ni!!!gagaga
masing-masing muka tersangat 'ceria' lepas jwb paper meteor...
'BEST' sungguh jawab soalan....
tak dapat dibayang dengan kata-kata...
9 lecture yang study...2 lcture last je yang kluar..
last 2 lecture mmg stdy go through je...
so..jwb pn go through jela...hampeh!
sangat2 terkejut tgk soalan...
bayangkan 7 lecture kat depan tak masuk...
yang aku baca bersungguh-sungguh...
memang dugaan~
memang banyk betol ujian sem ni....
tipu la klau cakap tak sedih...
tp yang pasti..dah tak larat nk tensen n sedih....
try to be positive...
setiap yang berlaku mungkin ada hikmahnya~


p/s: nak lupakan semua benda yang serabutkan kepala ni utk seketika....nak balik dgn hati yang tenang..jumpa family terchenta...love them!
p/s/s: selamat bercuti utk pengunjung blog cerita hidup saya yg tak seberapa ni...take care!
p/s/s/s: saya mau balik KL spend tyme dgn si kecil di bawah ni....

tyme cuti kat langkawi...langkawi cable car... :D

memang suka posing....


kat playground pon nk bergaya...

caca n mak lang! :D

i-city...



-END-


November 11, 2010

it's not easy to be a meteorologist~

haa...bukan senang tau nak jadi sorang ahli meterology...wah2..payah jgak tu...hukhuk
aku sudah weng weng ni baca lecture meterology....adoiii...bnyknya kena baca + proses2 yang berlaku kat atmosfera sana...rasa macam diawang-awangan...fuuuhhh...terbang melayang-layang~wahaha....


baru tak sampai separuh revise...baru lecture ke 4 out of 9 lectures...lecture ke 4 yang derita...74 slides..fuuhh..memang bercinta nak abes khatam...huhuhu...
jauh lagi perjlnan nak abeskan...but,I'll try my best...tak nak benda yang jd kat paper sblum ni jadi lagi..sob3~


mesti korng pikir kan..sempat je bdak ni update walaupun tak abes stdy lagi...bukan cam tu la...perut tengah kenyang mane boleh study lagi...kurang fokus jadinya...errkk...knyangnya mkn ayam penyet td..haha
sambil tunggu azan isya...lpas isya baru marathon study~konon...haha
lagi pon sehari dua ni je aku nk update...esok dah nk balik...yeeehhhaaa!!!! :D
kat umah xde masa nk maen bnda2 ni smua...bz dgn aktviti2 laen...
esok ptg g KL dlu...umah my sis...to my lovely caca, tnggu maklang ok!! sgt excited! :)
then sabtu malam bru balik kedah...itu pon tak sabar jgak!
tiba2 je mood nak blik berkobar2...wah3... 


semalam tyme tengah ngantok2 study..aku pn tertengok gmbr2 lama dengan rumet aku dr 1st year..banyak rupanya gambar...muka masing2 comel je lagi...klau nk compare dgn skrg...mcm2 dah berubah..ada makin besar,ada makin kurus,ada mkin matang...macam-macam...tapi yg obviousnya..muka budak laki la ketara yang berubah...dulu muka macam kanak-kanak lagi...skrg mcm dah boleh jd bapak budak..wahaha~

tyme 1st year....jogging ramai2 ke balai cerap utk clebrate besday.. :D

kami anak-anak yang riang... :D

dinner kolej 11 kat DSI...

fieldwork kt balai cerap....

ohh..besarnya mataku.. ^_^

muka ke bola neh??boolat smcm jek..haha

dah...dah..dah...nak smbung jd meteorologist balik.....

p/s: will be offline for almost 1 week.. *mungkin*
p/s/s: wish me luck for tomorrow.... ^_^


-END-






November 30, 2010

~sememangnya memori itu indah~

last assignment for dis sem dah siap upload kat e-learning...
yupp..dah setel..n now its tyme to berblogging...
padahal esemen tak siap pun sempat je berblogging...hua3~
mengadap laptop kat depan tv..memang indahnya hidup...tnpa memikirkan keserabutan macam kat u tu...
tadi tangan ni gatal-gatal bkak aimsweb...bukak la senarai tampal...dalam hati ingat, 'oh...baru je abes exam..mesti lectrer tak letak result lagi'...tapi.....jeng3...ternampak 1 gred ni...hamek!!!gatal lagi bukak aimsweb....patot la semalam aku mimpi....ni la penyakit aku kalau result exam nak kuar...aku akan mimpi...mak aku cakap kalau mimpi naek tak pe...contohnya mimpi panjat-panjat macam tu la...kalau korang mimpi jatuh gedebuk tu bahaya...hua3...tapi mimpi ni mainan tidur je..kadang-kadang betol..mungkin kebetolan...tapi mimpi aku semalam memang betol macam result yang aku tgk hari ni.... T_T
memang dah agak result teruk...tapi tak seterok yang aku agak....Alhamdulillah.. ^_^

dah terlanjur....sebenarnya entry ni aku nak cite pasal memori waktu di KMPP dulu..pasal matrik life...
tak semua orang rasa...ada yang trus masuk u dan lain-lain....
lpas SPM,aku dpat offer msuk matrik penang...memang 1st choice..hua3...tak la jauh..boleh balik tiap-tiap minggu....waktu 1st sem memang slalu balik...lagipun tak penah jauh..itu la 1st tyme...tyme tu jgak la belajar naek bus dari penang nak balik umah...masa sekolah, mak aku memang tak lepas kluar g jauh-jauh...kalau kuar alor star melepak dengan kawan-kawan tu jangan hrap la...memang hrapan yang tak kesampaian...klau pegi pn dengan family...mungkin mak aku ada alasan aku dididik macam ni..yela,budak-budak remaja ni fikiran dia sempit...buat apa tak pikir panjang...bila dah besar baru aku paham...
eh..melalut lagi...back to the title...aha...mula-mula daftar aku dapat sains hayat..means belajar biologi...owhhh tidaakkkk!!!!zaman sekolah pon pmalas study bio...hahaha...then, aku mintak tukar sains fizik...dari kelas H6P1 aku bertukar ke F5P8...nseb baek boleh tukar..kalau tak, aku la budak hayat yang paling pemalas..haha..hidup kat mtrik memang benda yang sama je ulang hari-hari....8 pagi smpai 4 ptg full klas...kul 1 smpai 2 rest...yup..everyday...sama! balik klas nap jap...kul 6 turun makan petang...malam tak makan langsung..ptot la dlu tak segemuk sekarang...tapi dulu tak lapar mcm sekarang...
and the best moment is..waktu matrik jgak aku knal my bff....nurliana husni a.k.a nana...knal tyme orientasi....
lpas tu pegi klas sama-sama...makan tiap-tiap ptg sama-sama...melepak tasik kmpp...everythng...
hanya dia yang knal diri aku sebenar-benarnya...my personal life...hanya yana yg memahami....
thanx dear for being my bff... ^_^
dan kat mtrik jgak la kenal hazrul n kirin..teman segadoh dalam perjalanan dr utm balik kampung...kenangan!
tak mungkin dapat aku lupa....


n rumet tyme matrik...1 bilik 4 orang...chinese sorng...dayah n thaqifah nafisah...sorang klantan..sorang trengganu..tyme ni la bru paham ckap pntai timur...walaupun mulanya agak terkebil-kebil..hua3...dayah memang rajin.bangun awal pagi study...aku??aku pun rajin jgak..rjin tdo...haha~

my matrik life.....

me n my bff 

cendawan~

us

F5P8 06/07



p/s: utk 4SGS..sama-sama la kita tabahkan hati tengok result sem ni..tadi bari 1 subjek..ada lagi 5 yang menanti kita.... T_T




-END-

November 29, 2010

~shawl VS tudung ekspress VS tudung bawal~

tudung???yappp...tudung...yang cover kpala dengan rambut si mahkota perempuan.....
macam macam fesyen tdung kan skrg...tak macam dulu..klau dulu tdung biase tu je...
tapi sekarang...macam macam jenis shawl...macam macam jenis tdung ekspess...
shawl ni mmg bnyk sekarang...ada shawl anting2,shawl kedut2,shawl cotton, pashimna dan lain-lain lagi...wah3...aku dah mcm promoter shawl plak dah..hua3..kalau korang tgk kat pesbuk dengan blog2 memang banyak sekarang...ni la yang aku slalu buat tyme blogwalking....haha...tapi yang selesa dipakai..bagi aku shawl cotton la...selesa...tak gerak-gerak dah...kalau yang licin tu lari sana sini...jenuh nk kejar... ^_^


tdung ekspress???memang sangat ekspress la kan tyme pakai...sarung je kat kpala, then siap! haha
semudah abc! sesuai sangat untuk tyme-tyme nak cepat...especially bila dah celik mata pagi-pagi dah terlambat nak pegi kelas...so, tudung tu la akan jadi penyelamat keadaan..kan kan kan.... =p
ada orang kata tdung ekspress mcm indon...contohnya...my bff yana..dia pnah story, bf dia ckp pakai tdung ekspress nmpk mcm indon...so, dia dah tak pakai dah...bagus btol nana....peace nana... ^_^
tapi bagi aku...tak kisah la nmpak apa pn...janji senang n as long as kita tutup apa yang nk ditutup...
jugak sesuai untuk perempuan-perempuan kat luar sana yang kadang-kadang malas nk pegang iron...haha.

tdung bawal pulok...dolu-dolu memang pakai tdung ni je kan....sekarang pn pkai lagi...tapi dalam banyak-banyak tudung, yang ni la paling mahal dari yang laen...if I'm not mistaken...


me & shawl & my bff nana....
* muka nampak boolat*

 me & tudung ekspress...
*cepat dan mudah*


me & tudung bawal...


peace!!!  ^_^



p/s: anda-anda sekalian macam mna pulak??? :D



-END-



~bejalan...bejalan...dan bejalan lagi~

hye hye hye.....saya wartawan sepnuh masa mau melaporkan update utk cerita hidup saya..hua3
bus yang aku nek selamat mendarat dkat bukit jalil pada jam 4.00 ptg 27 nov 2010...
agak dugaan naek bus tu...mula-mula kaki aku melangkah naek...ada dah bau-bau kurang mnyenangkan....
lpas dua jam lebih kurang...ada sorang india ni play lagu hindu kat hp dia kuat-kuat.....mak aiii....
patotnya...consider la org laen yang bayar tambang bus ni jgak...kita memang 1 malaysia...tapi..kena la bertempat jgak....bear in mind ye~
lpas turun bus..jalan la kaki terkedek-kedek ke stesen lrt...trun kat salak selatan..pastu naek cab..xkn nak jln kaki lagi bwk beg..penat kot...kalau jalan lenggang bwk badan xpe jgak..haha

semalam pegi bejalan-jalan di IKEA....banyak kali la jgak pegi..sbb akak aku ska sgt pegi sana...mau lenguh kaki jgak jalan...
tapi...sebelom pegi...ada 1 pngalaman yg aku tak boleh lupa..first tyme jadi...terstuck dalam lif...dengan akak n anak buah aku...mula-mula lif tu dah bagi petunjuk nk rosak...pintu tak boleh nak tutup...tpi at last bleh jgak ttup...pastu masa nak trun ke ground floor dia terstuck kat tingkat separuh ground floor...panas dalam tu tak yah cakap la...lagi-lagi kesian kat si kecik...tunggu la org datang tolong...ada 7 org smua...tapi naseb baek tak lama...setengah jam je lbih kurang...
pastu baru la bejalan-jalan...makan kenny rogers roaster...smpai penat...sampai umah trus pengsan....

snap..snap..snap....

safiya batrisyia.....


model kerusi IKEA...


peace.. ^_^


caca si fotogedik..haha



sememangnya pakai tudung ekspres itu mudah...hua3





-END-

November 27, 2010

~the end of sem 7~

ya...sem 7 dah berakhir dengan berakhirnya paper dip 3 tadi...jam 5.15 petang kat c02 bk2...
eh..tak..tak...ada cket lagi penambahan untuk sem 7....
1 lagi esemen yg baru dapat kat elearning tadi....
baru je lpas tgk...utk yang berkenaan..sila pay attention...esemen ni sgt penting utk tolong upgrade kita punya mark utk subjek sensor...sebab lectrer dah cakap majoriti result trok....tapi tak terkejut sangat..sbb dah bleh agak sem ni trok... *sigh*
dan yang pasti tak lama lagi kluar la senarai tampal...aku takot nk tengok...spe2 yg nak tlong tgk result aku kat senarai tampal angkat kaki!!eh..eh..tak sopan...angkat tangan!!!nanti aku bg username dgn password..haha
klau pass semua paper tak kena repeat pon aku dah syukur sgt2...kalau dapat 3 pointer tu rasa macam dapat 4flat...sampai macam tu skali rasa sem ni.... T_T


perasaan abes sem 7??ni yang sukar nk digambarkan dengan kata-kata....kalau dlu dah abes sem rasa macam nak lompat sampai awan biru...*walaupun tak mampu nak lompat langsung sebenarnya...haha* sedih,happy,frust smua ada...macam macam ada...sebab??tak buat yang terbaek sem ni...bukan tak nak..tapi tak mampu...sory mak ayah...sory utk diri sendiri jgak.dah cuba lakukan yg terbaek...tapi setakat ni ja yang termampu...huhu...mungkin sbb poor time management...yess!!!aku ngaku...kadang-kadang aku tak mampu nk handle masa aku bila dah terlalu kalut...sebab tu ada yang tak tido,tdo tapi bukan time yang spatotnya...dan macam-macam lagi....
tapi....nseb baek aku ada kakak yang memahami...thanks a lot to my sis norhayati md husin....tlong planning and suggest utk aku macam mana  nak plan tyme wisely...dia boleh agak bila masa aku serabut...n dia slalu call...pastu cadangkan macam mana nk handle kalau esemen banyak2..yelaa...dia pon student gak dlu...so, senang la nak pahamkan situasi student...syukur ada kakak2 yang memahami.... :D



ini pengurus masa saya...PTD mmg skema...tu boleh jadi tyme planner utk aku..wahaha~

jangan komen muka dua beradik ni...memang totally tak sama...kalau aku dengan akak aku yg 1st ada jgak kot sma cket2....tapi ni memang totally different...muka dia lagi boolat..wahaha~plus dia tinggi, aku tak tinggi sangat...mata dia bulat, mata aku kecik cket.....penah kat kedai gunting rambut...tyme nak potong rambut...cina tu tengok aku, pastu tengok dia plak...then, dia tnya "adik u ke"..n my sis cakap..aah...dia kata tak sama...adik u ada macam cina cket...nak kata mata aku la tuh!!huhu....tapi memang pon..masa kecik-kecik...orang ingt mak aku jaga anak cina....yela..kecik-kecik kulit cerah + mata tak cukup besar memang la nampak mcm tu...tapi dah besar ni laen tros la...gelap!fullstop!haha

balik cita sem 7...lepas paper tadi...trus g rumah alumni jap...bayar bil celcom berukband...pastu trus g sri putri...beli tiket...ye..esok balik..kul 11.30 pagi....lpas tu balik bilik...lpas maghrib kuar makan...kat tungku impian...plus g berhibur cket sblom balik...cket jek...hehehe


ayu *jangan tertipu dengan gambar*

cariku dalam gelap..huahuahua



okes...cukup sampai cni...mata dah nak pejamm..mau tido...nak mimpi indah...tak mau mimpi ular besar macam malam tu...penat tak larat lari...huhu...



-END-

November 26, 2010

~cerita larut malam~

dah kul 2.30 pagi...waktu malaysia di bumi UTM...
masih lagi besengkang mata baca DIP...
perjuangan untuk paper yang terakhir sem ni....
tiba-tiba ja aku dpt mood nk study tadi...
walaupun aku agak pelik, tapi syukur...
Allah bagi petunjuk... :)

mengantok...sebab tu nak merapu kat cni kjap...kjap je...
kpala dah pening...banyaknya kena baca...
mula-mula tak dak apa nak baca....
pastu tiba-tiba jadi ada dan banyak....
biro pun email lagi bahan utk baca tadi...
1 folder tu tak bukak lagi...
baru abes baca monograf...
tapi mata cakap dia tak nak celik dah.. *bukan aku cakap,mata yang cakap*huhu..
ohh...ptot la dah ngantok...petang tadi tak tido...
selalu petang-petang riadah atas katil..huahuahua....

bila dah ngantok, otak pon dah saturated, mula la mulut pon cakap bukan-bukan....
laen yang nak ckap, laen yg kuar...ngek di situ...
tapi xpe...rumet aku je pn dengar...dia pn sme je mcm aku... ^_^


p/s: katil dah panggil...tapi takot nak tido...ada lagi nk kena baca...
p/s/s: esok exam kul 3 ptg...to 4SGS...good luck! ni perjuangan kita yang paling mencabar sem ni...




-END-

November 25, 2010

~dilema~

suasana kat utm sekarang...hujan lebat dengan langit yang sangat gelap...memang dugaan klau nak study...nak plak petang2 mcm ni...memang harapan la...hak3...
lagipun study lepas asar kan tak elok kan...

aduss...aku dalam situasi agak dilema...bila nak balik ni....tak tau nak balik bila...
planning sabtu pagi...tapi tba2 program steamboat bertukar nk buat sabtu petang plak....
mungkin aku tak join kot...maaf ye kawan-kawan.. T_T

plus lagi satu kena planning untuk kawan-kawanku balik...utk perjalanan WQR...
kena berbincang balik dengan nana....
walaupun aku tak dapat join kali ni, tapi hazrul mintk tlg plan dgn nana...
ni pun tengah cari masa yang sesuai untuk mesyuarat lembaga pengarah...huahuahua...
yang ada tinggal esok....
pagi hazrul ada paper...ptg aku ada paper..malam aku ada hal...sabtu aku dah blik.....
tiba-tiba rasa macam masa itu terlalu suntuk!

pasal paper esok....
DIGITAL IMAGE PROCESSING 3!!!...
subjek paling ngeri sem ni...
and for sure memang payah la...tgk pun tau sebab ada '3' tu kann...
dlu DIP 1, pastu DIP 2 n sekarang 3...
makin lama makin mendalam makin payah... *sigh*
study tapi macam tak study....
ada yang paham ada yang tak....
study pon tak abes lagi...
mana nak abehnya klau macam-macam buat sambil study...
tyme study jgak la nk picit jerawat kat muka...wahaha~
ye...jerawat tu tak malu tunjuk diri kat mukaku....
dush kau jerawat!
tiba-tiba rasa takot paper esok.....dulu test pon hampeh!
ape la naseb esok...
moga Allah permudahkan.... ^_^


esok killer paper...hari ni tak boleh senyum.. *konon*







p/s: lapar la plak walaupun dh bedal kfc x meal tgh hari td... :D
p/s/s: mau jumpa iron frog kat zuma's revenge!perjuangan belom selesai..haha...





-END-

November 24, 2010

blog stats for my blog.....

di kala sangat kebosanan..baru lepas hujan....semestinya perut berkeroncong mintak diisi...lapaq kot!
nseb baek ada biskut raya lagi...boleh la buat alas perut....sblum makan malam japg...ayam penyet jom!haha

btw...nak kongsi dengan anda anda sekalian...blog stats utk blog aku...ada la jgak orang baca daripada xde langsung...wlaupun menulis sekadar utk melepaskan rasa di kala kebosanan....

check it out!


overview sepanjng cerita hidup saya ni wujud...bulan june baru nak start...sbb dulu tak penah update..ngee~


ni plak post yang pling bnyk org baca..cita pasal meteorlogist dlu tu....boleh la aku merapu lagi pasal meteor pasni..wahaha~


traffic sources.... majoriti dari pesbuk....


all readers....selain dari malaysia pn ada...paham ke ape aku tulis...fully melayu kot.. ^_^



p/s: silalah check blog stats korang plak.... :D



-END-

~edisi padan muka sendiri~

ni la yang dikatakan tak dak penyakit tapi cari penyakit...konon2 nak make over blog..tapi len jadinya...padan muka sendiri....
mula-mula nak tukar template...cari la kt tenet yang berlambak-lambak tu....tgk macam cantik...tapi bila apply kat blog sendiri macam tak cantik...cari punya cari sampai dah bosan...at last, aku design template sendiri pkai template designer kat blogger ni....sama mcm template dlu...yang padan mukanya, tyme dok upload xml file tu, aku boleh terklik delete widgets-widgets laen....amek kau...hilang smua gadget2 yang kat sidebar 2...dah jadi macam blog yang baru buat..terpaksalah cari balik...create balik...shoutbox,feedjit,semua2 tu la aku terdlete..laen yang nak buat,laen yang jadi....ngek di situ..huahuahua....tapi..ni la hasil akhir...aku dah malas nk edit...

ok ok...cukup kat situ edisi padan muka sendiri....next topic....nak cita pasal pengalamn aku jadi gadis dulang waktu first year dlu...wahh..lama tu dah lepas....mcm ni citanye...kalau tak salah tyme tu azwa mintak tlong pegang dulang untuk malam seblast..malam diner kolej 11 tahun 2007 klau tak slah...mula-mula rasa macam segan jgak...tapi azwa ckp skali dengan od..aku pn tak kisah la...sampai di malam kejadian..tyme 2..cuak la jgak...neves..macam dah vibrate dulang aku rsa...wahaha..tambah plak dengan first tyme pakai ksut tinggi-tinggi yang menyakitkan kaki...sampai rasa tak reti nak bejalan malam tu...almaklum la...first tyme pakai waktu tu...mau macam nak tergolek rasa...jenuh nak cover line...tapi sekarang boleh la pakai...tak la aku rasa macam nak jatuh tergolek...wahaha~



bejalan belakang vip.. :D

muka cuak...tak boleh senyum..haha




p/s: hari ni besday ecah...hepy besday aisya azizah bt abas!!! smoga bhagia slalu.. :D
p/s/s: jom smbung study utk last paper jumaat ni.... :D
p/s/s/s: good luck utk 4SGS utk last paper yang mencabar ni...all the best...




-END-

November 23, 2010

burukness~




blog under maintanence...
sorry for the burukness...
tak siap edit lagi...
tapi tiba tiba dah malas...
will be continued soon...
sila abaikan keburukan itu...




-END-



November 21, 2010

salam aidiladha~

salam semua.. =)
hye...hye...hye...
kabare smua???offline sminggu sungguh aku ni...
mula2 ingat agak2 ja...tp at last, charger laptop aku rosak...memang sminggu btol la jadinya bila laptop mati tak berfungsi...haha
ni pn dpt bukak dengan bantuan charger biro...thnks a lot...charger baru dh bli tp tak dpt lagi....
guna la charger pinjam dulu jadinya....
termelalut la plak...eh..eh..huhu


ni niat yang sebenar...
salam aidiladha buat semua....dah terlambat....ari tu tak berpluang nk wish...
hayati lah erti pengorbanan yang sebenar.. =)
mesti korang-korang ni bahagia makan daging sampai naik muak kan...
tapi aku mcm xde prasaan cket...sebab aku tak makan daging sejak kecik-kecik lagi... *skrg pn kecik jgak..wahaha*
ada org kata rugi kalau tak makan...tp nak bt mcm mna...tekak aku memang dah tak boleh nk trima...
lagi-lagi kalau lemak2 yg lembik2 tu...huhuhu
tekak aku mcm ada sensor boleh detect bau daging...tu yang tak boleh terima...


raya haji kali ni kurang menarik....
tak ada gambar-gambar macam raya puasa....
tak cukup geng...kakakku yang second tak balik...
1st tyme dia tak balik...
a little bit rasa laen.....
cuma lpas raya je ada sesi bejalan, bejalan, dan bejalan lagi...
ada la snap 2 3 keping pics....

bukan senang menjaga si kecil... :D



sememangnya hidup kanak-kanak itu indah.. :D

ni namanya buruh kanak-kanak....haha

kebulatan itu tak mampu dihandle lg..huhu


p/s: terasa badanku naek macam dipam-pam...ni baru sminggu cuti...adehh
p/s/s: coming up next...paper GPS..its tyme to study..*konon*
p/s/s/s: especially to mood study...dtg la cpt..lama dh tunggu ni....




-END-


POSTO!!!!!POSTO!!!!!





posto!!!posto!!!
will be updated soon...
baru tiba di bumi utm terchenta...
nak cri charger dlu....
laptop mati dah tak berfungsi...
bye..bye..bye....



-END-

November 12, 2010

last but not least!

requested by akid si gadis coolblog...
nak suruh last update sblom balik...haha..
amek ni akid...baca entry karot ni!!!gagaga
masing-masing muka tersangat 'ceria' lepas jwb paper meteor...
'BEST' sungguh jawab soalan....
tak dapat dibayang dengan kata-kata...
9 lecture yang study...2 lcture last je yang kluar..
last 2 lecture mmg stdy go through je...
so..jwb pn go through jela...hampeh!
sangat2 terkejut tgk soalan...
bayangkan 7 lecture kat depan tak masuk...
yang aku baca bersungguh-sungguh...
memang dugaan~
memang banyk betol ujian sem ni....
tipu la klau cakap tak sedih...
tp yang pasti..dah tak larat nk tensen n sedih....
try to be positive...
setiap yang berlaku mungkin ada hikmahnya~


p/s: nak lupakan semua benda yang serabutkan kepala ni utk seketika....nak balik dgn hati yang tenang..jumpa family terchenta...love them!
p/s/s: selamat bercuti utk pengunjung blog cerita hidup saya yg tak seberapa ni...take care!
p/s/s/s: saya mau balik KL spend tyme dgn si kecil di bawah ni....

tyme cuti kat langkawi...langkawi cable car... :D

memang suka posing....


kat playground pon nk bergaya...

caca n mak lang! :D

i-city...



-END-


November 11, 2010

it's not easy to be a meteorologist~

haa...bukan senang tau nak jadi sorang ahli meterology...wah2..payah jgak tu...hukhuk
aku sudah weng weng ni baca lecture meterology....adoiii...bnyknya kena baca + proses2 yang berlaku kat atmosfera sana...rasa macam diawang-awangan...fuuuhhh...terbang melayang-layang~wahaha....


baru tak sampai separuh revise...baru lecture ke 4 out of 9 lectures...lecture ke 4 yang derita...74 slides..fuuhh..memang bercinta nak abes khatam...huhuhu...
jauh lagi perjlnan nak abeskan...but,I'll try my best...tak nak benda yang jd kat paper sblum ni jadi lagi..sob3~


mesti korng pikir kan..sempat je bdak ni update walaupun tak abes stdy lagi...bukan cam tu la...perut tengah kenyang mane boleh study lagi...kurang fokus jadinya...errkk...knyangnya mkn ayam penyet td..haha
sambil tunggu azan isya...lpas isya baru marathon study~konon...haha
lagi pon sehari dua ni je aku nk update...esok dah nk balik...yeeehhhaaa!!!! :D
kat umah xde masa nk maen bnda2 ni smua...bz dgn aktviti2 laen...
esok ptg g KL dlu...umah my sis...to my lovely caca, tnggu maklang ok!! sgt excited! :)
then sabtu malam bru balik kedah...itu pon tak sabar jgak!
tiba2 je mood nak blik berkobar2...wah3... 


semalam tyme tengah ngantok2 study..aku pn tertengok gmbr2 lama dengan rumet aku dr 1st year..banyak rupanya gambar...muka masing2 comel je lagi...klau nk compare dgn skrg...mcm2 dah berubah..ada makin besar,ada makin kurus,ada mkin matang...macam-macam...tapi yg obviousnya..muka budak laki la ketara yang berubah...dulu muka macam kanak-kanak lagi...skrg mcm dah boleh jd bapak budak..wahaha~

tyme 1st year....jogging ramai2 ke balai cerap utk clebrate besday.. :D

kami anak-anak yang riang... :D

dinner kolej 11 kat DSI...

fieldwork kt balai cerap....

ohh..besarnya mataku.. ^_^

muka ke bola neh??boolat smcm jek..haha

dah...dah..dah...nak smbung jd meteorologist balik.....

p/s: will be offline for almost 1 week.. *mungkin*
p/s/s: wish me luck for tomorrow.... ^_^


-END-