August 23, 2010

entry khas utk awk....

mood sekarang tgh sangat2 tak menentu....pdan muka aku jgak kan...cari pasal lagi...haih.....
tjuan entry ditulis bukanlah utk menagih simpati spe2....just nk luahkan perasaan aku...spaya aku lebih tenang...
so, utk spe2 yg rasa mcm menyampah nk baca...tak yah susah2 nk baca oke?huhuhu~
apa yg saya nk ctekan kt cni mmg khas utk 'awak'...2 pn klau awak bce lg blog saya....dan jauh di sudut hati,saya masih mengharapkan awak baca semua ni....  :((
jauh di lubuk hati saya..saya masih sayangkan awk...saya juga tak mampu nk lupakan awak....even pada mulanya saya tau salah 2 berpunca daripada saya....salah saya sbb mintak putuskan hbungan kita....itu pn lpas sy dah tak tahan tgk awak makin berubah dari sehari ke sehari....dan tak sampai 24jam kite putus pn...saya dh sedar ksilapan saya....sy call awak....saya merayu2 kat awak...sy mmg perlukan awak lagi dlm hidup sya...sebab awak pernah menjadi sebahagian daripada hidup saya....dan juga sebab saya tau betapa susahnya saya nak terima awak dalam hidup saya....saya bkan jenis yang senang2 boleh trima org.....
bile kite dh xde pape hbungan lagi...saya snggup lupakan keburukan masing-masing....saya cuma pikirkan yg baik pasal awak....saya ingt dengan macam tu,kita boleh baik balik macam dulu....tp rupanya saya silap...nothing change....tapi, saya tak berhenti smpai di situ.....wlaupn kdang2 saya diam..tp saya masih lagi mngharapkan benda yang sama iaitu 'kita boleh bersama kembali'......tp harapan tinggal harapan....berbulan-bulan harapan saya setinggi gunung.....

dan malam ni....saya rasa harapan saya dh punah sepunah-punahnya.....semuanya bermula lpas saya call awak td....sy call utk borak-borak dengan awak....tp call saya dilayan macam agak sampah....tapi...saya  tak terus marahkan awak...saya cuba be positive utk kesekian kalinya....saya pikir mungkin awak masih marahkan saya...saya sabar lagi....utk kali yang tak tau dah keberapa...saya cakap lagi...saya perlukan awak dalam hidup saya lagi....tapi awak nk marah2 saya...n lpas 2 saya ckap "knape mcm mudah bagi awak lalui semua ni"....dan awak ckp "sbb dah penah lalui lebih trok dari semua ni".....saya tau semua pngalaman awak 2....dari dulu lagi sy tau....

tak de ke sekelumit pn dalam hati awk nk pkirkan pasal kita yang dlu??mungkin dah xde kan...
saya dah penat dgn semua ni...saya dah buat mcm2 utk betolkan ape yang salah....saya jga dh buang semua ego saya utk awak....berbulan-bulan saya bersabar utk segalanya....supaya semuanya dapat dibetulkan....dari tak habis LI smpai skrg dh berbulan kat utm...oke...saya dah putus asa....saya dah penat utk segalanya....
utk awak yg saya sayang,sorry for everything...saya tak cukup bagus utk awk....... ='(

12 comments:

  1. eni...sabar ek..tu semua dugaan dr Dia..km pn penah lalui semua ni...seriously, sakit sgt...tp insyaAllah satu hari Allah akn bukak pintu hati kita utk org lain n satu hari jgk Allah akn bukak hati dia utk tnjukkn kebenaran...time tu baru dia akan sedar n cari kita blk..km dh lalui..tp Allah dah tutup hati km utk dia.. :) yg pnting kita sabar n kuatkan hati..k? :))

    ReplyDelete
  2. thnks wa!hrap sgt dpt lalui semua ni dgn tenang.....=)

    ReplyDelete
  3. wahai hati yang sedang berduka, mengapa perlu menangis, meratap, dan melihat masa lalumu??
    masa lalu itu merupakan guru yang mendidik murid, ibu yang membelai anak, kawan yang menasihati kawan. andai benar dia milikmu, maka dia akan tetap milikmu. maka berdoalah dengan tawaduk untuk kamu, kalian dan dia agar diberikan petunjuk serta ilham dari yang maha kuasa. jangan disemat hasad benci, kerana kebencian itu memusnahkan, jadi sematlah rasa cinta dan sayang, kerana cinta dan sayang itu tiada sebab untuk berputik.

    ::insankalam::

    ReplyDelete
  4. eni..sedihnye aku bace ni..dah banjir tau ma1 nih T_____T..sabar ek eni, mungkin ade yg lebih baek utk ko nnt..suh azwa jd kaunselor ekk..peacee ^^v

    -wawa-

    ReplyDelete
  5. hati yang menangis tiada siapa mengerti, tapi mengertilah bahawa tiap titisan airmata itu merupakan sumber kekuatan dimasa akan datang.=]

    ::insankalam::

    ReplyDelete
  6. thnks kwn2 yang memberi smgt!!!!
    sgt2 terharu....
    really appreciate it!!
    thnks kwn2...syg smua.... =)

    ReplyDelete
  7. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  8. love is not finding a person you wanna live with,
    its finding person you cant live without,
    sometimes we need to let the person go,
    because we are no longer the person he/she cant live without,
    may he/she find a person that they cant live without,
    pray for their happiness,
    that is true love where give as long as we cant without hoping nothing in reply.
    [very bad english]=p

    ReplyDelete
  9. nana...knapa ni??klau hg sedih mcm mna aku nk snyum?huhu =(

    ReplyDelete
  10. kwn hg 2 ka?bkan...org len.....

    ReplyDelete

August 23, 2010

entry khas utk awk....

mood sekarang tgh sangat2 tak menentu....pdan muka aku jgak kan...cari pasal lagi...haih.....
tjuan entry ditulis bukanlah utk menagih simpati spe2....just nk luahkan perasaan aku...spaya aku lebih tenang...
so, utk spe2 yg rasa mcm menyampah nk baca...tak yah susah2 nk baca oke?huhuhu~
apa yg saya nk ctekan kt cni mmg khas utk 'awak'...2 pn klau awak bce lg blog saya....dan jauh di sudut hati,saya masih mengharapkan awak baca semua ni....  :((
jauh di lubuk hati saya..saya masih sayangkan awk...saya juga tak mampu nk lupakan awak....even pada mulanya saya tau salah 2 berpunca daripada saya....salah saya sbb mintak putuskan hbungan kita....itu pn lpas sy dah tak tahan tgk awak makin berubah dari sehari ke sehari....dan tak sampai 24jam kite putus pn...saya dh sedar ksilapan saya....sy call awak....saya merayu2 kat awak...sy mmg perlukan awak lagi dlm hidup sya...sebab awak pernah menjadi sebahagian daripada hidup saya....dan juga sebab saya tau betapa susahnya saya nak terima awak dalam hidup saya....saya bkan jenis yang senang2 boleh trima org.....
bile kite dh xde pape hbungan lagi...saya snggup lupakan keburukan masing-masing....saya cuma pikirkan yg baik pasal awak....saya ingt dengan macam tu,kita boleh baik balik macam dulu....tp rupanya saya silap...nothing change....tapi, saya tak berhenti smpai di situ.....wlaupn kdang2 saya diam..tp saya masih lagi mngharapkan benda yang sama iaitu 'kita boleh bersama kembali'......tp harapan tinggal harapan....berbulan-bulan harapan saya setinggi gunung.....

dan malam ni....saya rasa harapan saya dh punah sepunah-punahnya.....semuanya bermula lpas saya call awak td....sy call utk borak-borak dengan awak....tp call saya dilayan macam agak sampah....tapi...saya  tak terus marahkan awak...saya cuba be positive utk kesekian kalinya....saya pikir mungkin awak masih marahkan saya...saya sabar lagi....utk kali yang tak tau dah keberapa...saya cakap lagi...saya perlukan awak dalam hidup saya lagi....tapi awak nk marah2 saya...n lpas 2 saya ckap "knape mcm mudah bagi awak lalui semua ni"....dan awak ckp "sbb dah penah lalui lebih trok dari semua ni".....saya tau semua pngalaman awak 2....dari dulu lagi sy tau....

tak de ke sekelumit pn dalam hati awk nk pkirkan pasal kita yang dlu??mungkin dah xde kan...
saya dah penat dgn semua ni...saya dah buat mcm2 utk betolkan ape yang salah....saya jga dh buang semua ego saya utk awak....berbulan-bulan saya bersabar utk segalanya....supaya semuanya dapat dibetulkan....dari tak habis LI smpai skrg dh berbulan kat utm...oke...saya dah putus asa....saya dah penat utk segalanya....
utk awak yg saya sayang,sorry for everything...saya tak cukup bagus utk awk....... ='(

12 comments:

  1. eni...sabar ek..tu semua dugaan dr Dia..km pn penah lalui semua ni...seriously, sakit sgt...tp insyaAllah satu hari Allah akn bukak pintu hati kita utk org lain n satu hari jgk Allah akn bukak hati dia utk tnjukkn kebenaran...time tu baru dia akan sedar n cari kita blk..km dh lalui..tp Allah dah tutup hati km utk dia.. :) yg pnting kita sabar n kuatkan hati..k? :))

    ReplyDelete
  2. thnks wa!hrap sgt dpt lalui semua ni dgn tenang.....=)

    ReplyDelete
  3. wahai hati yang sedang berduka, mengapa perlu menangis, meratap, dan melihat masa lalumu??
    masa lalu itu merupakan guru yang mendidik murid, ibu yang membelai anak, kawan yang menasihati kawan. andai benar dia milikmu, maka dia akan tetap milikmu. maka berdoalah dengan tawaduk untuk kamu, kalian dan dia agar diberikan petunjuk serta ilham dari yang maha kuasa. jangan disemat hasad benci, kerana kebencian itu memusnahkan, jadi sematlah rasa cinta dan sayang, kerana cinta dan sayang itu tiada sebab untuk berputik.

    ::insankalam::

    ReplyDelete
  4. eni..sedihnye aku bace ni..dah banjir tau ma1 nih T_____T..sabar ek eni, mungkin ade yg lebih baek utk ko nnt..suh azwa jd kaunselor ekk..peacee ^^v

    -wawa-

    ReplyDelete
  5. hati yang menangis tiada siapa mengerti, tapi mengertilah bahawa tiap titisan airmata itu merupakan sumber kekuatan dimasa akan datang.=]

    ::insankalam::

    ReplyDelete
  6. thnks kwn2 yang memberi smgt!!!!
    sgt2 terharu....
    really appreciate it!!
    thnks kwn2...syg smua.... =)

    ReplyDelete
  7. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  8. love is not finding a person you wanna live with,
    its finding person you cant live without,
    sometimes we need to let the person go,
    because we are no longer the person he/she cant live without,
    may he/she find a person that they cant live without,
    pray for their happiness,
    that is true love where give as long as we cant without hoping nothing in reply.
    [very bad english]=p

    ReplyDelete
  9. nana...knapa ni??klau hg sedih mcm mna aku nk snyum?huhu =(

    ReplyDelete
  10. kwn hg 2 ka?bkan...org len.....

    ReplyDelete