January 27, 2011

sis, hepy besday yg ke 28!

Assalamualaikum W.B.T
ke hahadapan sista yang disayangi,
HAPPY BIRTHDAY!!!!!!
dah tua dah, jgn lupa...haha
bli hadiah sendiri guna duit yg aku terlebih transfer 2 k..haha
smoga bahagia di samping suamimu...



juga di samping anak yang sangat cute dan bercakap banyak..
juga dah pndai nyanyi lagu 'for the rest of my life'..
walaupun nyanyi non-stop..haha

caca a.k.a dora~
lagi satu...
mak pun pesan yang ni..
cepat tambah anak...
juga merangkap tambah anak sedara utk aku...
bahaha~

from adik mu...
with lots of love~ 





- END-

 

January 21, 2011

untukmu sayang

Assalamualaikum W.B.T

untukmu yana tersayang a.k.a Nurliana Husni~
aku tau, ang sedang melalui saat yang sangat perit dalam hidup ang..
ingat!
Allah bagi kita ujian bukan sebab Dia tak sayangkan hamba-Nya..
sebaliknya dia mahu menguji kesabaran kita..
dan hanya insan yang terpilih sahaja menerima ujian Allah..
dan..
setiap yang terjadi ada hikmahnya..
setiap apa yang dijadikan ada sebabnya..
mungkin hari ni kita hanya nampak derita tu..
tapi esokk...mungkin kita akan nampak hikmah di sebalik semuanya..
kita sebagai hamba-Nya, kena yakin~
setiap masalah juga ada penyelesaian..
cuma satu..
jangan ikutkan hati...
sebaliknya, pikirlah guna akal yang waras...
jangan berpikir berlandaskan nafsu dan hati...

yana, u are not alone..ingat tu..ang ada parents yg sangat2 sayangkan ang..kwn2 utk kongsi susah dan senang...aku ada kat cni utk dengar smua derita mu syg...apa gunanya ada kwn...cuma aku xbleh 24 jam dengan ang..tapi, u can text me everytime u want..i'll always be with u dear...

...saya mau tengok kamu senyum seperti dulu...




p/s: really hope dat i can see ur smile again.
p/s/s: be strong dear!!! 




-END-

January 19, 2011

dabel triple happy


Assalamualaikum W.B.t

ohh..gumbiranya hati ini...hehe..thnx JPA!
penantian dah berakhir...
fuuhhhhh....
sangat-sangat lega...
macam-macam keperluan perlu dibeli...
bukan kehendak tapi keperluan...
setelah banyak rumors cakap itu ini pasal JPA..
masuk tengah bulan 2 la..macam2..
dan aku pn td malas nk g chck..
mcm xbrp nk mnghrap mnggu ni masuk..
tp classmate aku ckp dia dgr org kta dah msuk..
dah alang2 dekat dgn atm td, trus la chck..
and...
i'm shocked! haha
thnx JPA sbb dah masukkan elaun sara hidup saya!



-END-



 

January 16, 2011

privacy


Assalamualaikum W.B.T


mood: bercelaru, serabut...
please stop disturbing my life..
tolonglah..
i'm begging you...
aku juga hanyalah insan biasa..
yang memerlukan masa untuk diri sendiri..
but..
lately, i'm feel a little bit uncomfortable..
so, please..
give me some space for my own life..
   i need my own privacy..
so, once again...
I'm begging u..
let me be happy in my way..




-END-

January 15, 2011

mandi manda

Assalamualaikum W.B.T

 2nd entry for today..yup!
punya xde keje..
ada keje tapi malas buat..huhu..
rasa macam bestnya kalau dapat mandi air terjun,mandi pantai ke..
huhu..
nak bejalan2...
nak picnic...
etc...

best moment with SGS-ian last sem..
venue: tanjung balau...

~us~






p/s:
bila lagi ntah nak picnic ramai2 macam ni...
p/s/s:
scholar, cepat la masuk...huhu
p/s/s/s:
saya semakin tak tentu hala..fullstop!haha




-END-


padamu ku bersujud


Assalamualaikum W.B.T 


***************************************************

ku menatap dalam kelam
tiada yang bisa ku lihat
selain hanya nama-Mu Ya Allah

 esok ataukah nanti
ampuni semua salahku
lindungi aku dari segala fitnah


kau tempatku meminta
kau beriku bahagia
jadikan aku selamanya
hamba-Mu yang slalu bertakwa

ampuniku Ya Allah
yang sering melupakan-Mu
saat Kau limpahkan karunia-Mu
dalam sunyi aku bersujud

*****************************************************

p/s: padamu ku bersujud by Afgan~ :D




-END-

January 14, 2011

bila emo datang

Assalamualaikum W.B.T


..just short daily progress...
..bangun pagi,gosok gigi, cuci muka, mandi, g kelas...
..lab kul 9 sampai 11, kul 11 sampai 1 cancel, so bleh la isi perut awal...
..bab isi perut memang laju..
..petang group discussion kul 2, sambung dgn lab kul 4 smpai 6..
..hari yang memenatkan..tapi mata gatal tak nak tdo..
..baru sudah buat abstrak psm..
..bukan rajin, tapi pemalas..
..esok nak antar, tapi baru siap..
..print pun blom..
..payahnya la bila printer sendiri dah abes ink..
..JPA, tlg masuk duit, sy nak bli ink printer..
..bukan nak shopping..haha..
..jam waktu malaysia skrg kul 12.20 pagi..
..awal lagi nak tido..
..ni sindrom..malam2 xbleh tdo awal..
..siang2 hari mula la nak membuta..
..apa la manusia...tak penahnya nak betol..huhu..
..esok mau jumpa sv utk psm..
..ptotnya cita progress.tp progressnya tak brp nak ada..
..apa nk cakap ntah sok..
..sengih je bole kot..
..huhuhu..
..sebenarnya nak cakap pasal emo..
..aku bukannya nak sound org ke bajet bagus ke ape..
..cuma, kalau boleh 2, nak bt apa2 pkir cket pasal org laen..
..jgn ikut sedap dri sendiri je..
..kat aras aku ni..dah 2 hari lampu kat toilet x bernyala...
..sbb tak cukup letrik..
..mana taknya, bawak barang letrik peti ais bagai tuh..
..tapi, dah ko sdar ko 2 punca letrik tak cukup kat floor ni, tlg la g opis bt report..
..jadilah bertanggunjwb cket..
..tak pasal2 ada yang meraba masuk toilet malam2 sbb tak nampak..
..kan mnyusahkan org tu..
..tp xpela, esok aku nak g report..tak larat nak bergelap kat toilet..

..lagi 1 kes, tolonglah sayangi mulut sendiri..
..pikir cket sebelom cakap..
..jgn nak mngata org ikut sedap mulut kau je..
..cuba bayang kalau ko sndri kena sound macam tu.huhu..
..sesedap mulut kau je nak sound apa aku pakai, bentuk muka aku..
..jgn ingat aku diam tak membalas tu aku suka..
..aku cuma mlas nak panjangkan cita..
..so, sila sayang mulut sendri..
..jangan smpai aku sound balik..
..sbb sabar manusia itu ada batas..





-END-

January 13, 2011

jerawat dan duit

Assalamualaikum W.B.T


1.15 p.m
KDSE UTM skudai~

dah tiga kali klik new post..tapi tak jadi...kjap rasa nk merapu, kjap malas...macam lalang..haha....merapu kat blog haruslah sambil dengar lagu...layann perasaan...haha..perasaan la sgt..bahaha~
baru la ingat konon-konon nak jadi adik yang baek sem ni tak nak mengepow kakak-kakak di awal sem...tapi, JPA dah membantutkan niat..duit xmsuk lagi..uwaaa~so, terpaksa la mngepow..baru je lpas mngepow...hehe..thnx to akak aku yg 1st..thnx to kak chaq!hehe....

waktu xde duit, macam-macam la berkenan sana sini..itu PENYAKIT! memang..dan normal...adat manusia...baju pun jmpa yg cantik, kasut jumpa yg cantik, perut dan mulut mengidam makan macam-macam yang sedap...dan tyme macam ni jugak la jerawat nk buat hal dengan aku..mengada!tak penah2 dalam hayat aku jerawat smpai macam ni sekali..rindukan kulit ku yang dulu..huhu...jerawat yang besar2 gedabak, merah,sakit, berdarah..ape lagi..huhu..mungkin sebab resdung...makan sambal belacan banyak lagi...say no to ayam penyet pasni.... *harapan*haha

mak aku advice suruh jumpa doctor..chck kulit..haha...sebab penah org ada masalah kulit yang jadi jerawat berlubang2 besar...tapi mestila aku tak nak..mak ni pun, dah tau anaknya malas g klinik..lagi nak suruh..hehehe..melainkan aku sakit sampai tak larat, baru aku pegi...tyme tu klau xde org suruh pun aku pegi...hehe...dan kakakku advice suruh pakai sendayu tinggi oily and acne series...nak g cari kat jj la..ASAP!sebab dah makin tak tahan bangun tiap2 pagi ada benda baru kat muka..damn u jerawat!urrghhh~

once again...thnx to my sis yg masukkan elaun sara hidup tadi...tehehe~


thnx sis! :D
(sila abaikan mata aina adlina yang masuk separuh tu..haha)







-END-

January 11, 2011

AJL 25

Assalamualaikum W.B.T


selamat pagi!..yup, pagi...pagi yang indah...dengan cuaca yg sejuk mcm oversea...canggeh dah utm skrg..ada snow...hehe..lemau betol la hujan2 ni...serba serbi jadi malas...rasa macam nak bt water heater manual plak..mcm best je mandi air suam-suam kuku...tapi manual yg malas tuh..nak kena masak air semata-mata nak mandi..huhu...klau kat umah kan senang...


lepas AJL baru ni..macam-macam la org ckp pasal AJL..kt blog, kat fb, macam-macam lagi la..tapi mejoriti ramai yg xpuas hati dgn kmenangan ana raffali tuh...mungkin dh rezki dia malam tu..tapi.....masih tak puas hati...at first, planning nk tgk kat luar..tp bila dh tau ada bola malam tu, baek tak yah la..mna ada kedai yg nk bukak AJL klau ada bola..tgk kat blok jela..rmai la jugak tgk..biasa la pmpuan, benda2 mcm ni...sejam sblom start dh penuh dpan tv..shahir malam tu sangat ansem...tehehe..xpe la tak menang pn, tetap maintain ansem..haha..waktu diumumkan juara tuh, banyak la suara2 sumbang tak puas hati..dan tak lama lpas tu jgak, ada page kt fb yg tak setuju ana rafali menang..dan aku pn like page tu..hahaha...yup, aku antara salah sorang yg kurang bersetuju..memang lagu tu sedap..tapi rasa macam ada yang lagi layak..lagu faizal tahir lagi sedap..hanyut tu..kesian hanyut tak menang AJL..hanyut ke laut agaknye..tapi xpe...at least menang jgak 1 kann....


kalau dah nama anugerah kan..mesti la ada red carpet bagai tuh...so, ape lagi..mula lah terjah gosip artis sana sini...tehehe...tgk kat jiwang.org, beautiful nara, oh bulan...apa lagi...smua baca...haha..tapi yang paling cute lisa surihani dgn mia...sangat3 cute...simple, tapi cute!dah macam anak dia btol2 dah..


utk yang tak puas hati ana raffali menang tuh...mungkin dah rezki dia...ada sbb tertentu juri buat macam tuh...redha jela..banyak bunyi plak..hehe










-END-





January 10, 2011

manusia itu alpa

Assalamualaikum W.B.T.....


smemangnya manusia itu mudah alpa...seperti juga diri kerdil ini...kerdil ke?huhu...lately, banyak benda dalam kepala otak ni...rsa tanggungjawab untuk diri sendiri makin bertambah...macam-macam..campur macam rojak...


tadi...kelas psm..coordinator dah terangkan apa akan terjadi sem ni...kena ketuk cket tadi baru sedar...baru takot...baru berdiri di dunia realiti...tapi, lumrah manusia, beringat cuma sekejap..alpa lagi lama dari sedar...itu lumrah...banyak benda yang menuntut komitmen ku dalam masa 4 bulan ni...*more or less*huhu...especially PSM!tarikh-tarikh penting dan juga evaluation dah di bagitau tadi....


Ya Allah...permudahkanlah urusan kami~




7/2 => presentation seminar (5%)
14/2 => presentation progress
7/3 => writing seminar paper
5/4 => submission of final draft to supervisor
11/4 => submission of seminar paper, final presentation
10/5 => submission of final thesis


segala organiser dan juga kalendar haruslah diconteng utk menguatkan dayan ingatan! :D


walau apa pun yang terjadi...hidup perlu diteruskan....
macam kat bawah ni...tehehe~


....dan juga renungan untuk masa depan...
:D




sebelom menulis, rasa macam2 nak tulis..bila dah tulis, macam tak terkeluar plak..ni la yg terjadi ble ada konflik prasaan dan juga gangguan dalaman dalam diri sendiri...itu la aku...huhu


p/s: jangan mudah alpa!



-END-

January 7, 2011

dot..dot..dot...

Assalamualaikum~


.....short daily progress....
...date: 7 Jan 2011...
...venue: W1, KDSE, UTM...
..activity: photoshoot session with birthday girl...







*gambar tak dak motif*






-END-


for you~

Assalamualaikum~

untuk rumetku tersayang....
HAPPY BIRTHDAY YG KE-23...
semoga panjang umur, murah rezeki, dan diberkati Allah selalu...
dan juga bahagia selalu~
(ucapan standard)..bahaha~
really hope dat our friendship never ends....
sana sini selalu bersama...
susah senang bersama..bangang juga bersama..
tapi ko lagi bangang kot..aku baek je.tehehe~
mungkin ni kali terakhir aku bleh celebrate dengan ko...
dah abes belajar nnt tak tau macam mana lagi...
tapi kita selalu contact kan..
cuti sem pun hari-hari mesej...macam kapel..haha
tapi korang jgn pkir bukan2...
aku bukan songsang...
aku masih normal...haha
dan..
thanks jugak untuk cud, aten, ya, waneq n ecah untuk kek yang di bawa kt bilik ni...

tak terasa nak menulis panjang-panjang....
cuma nak cakap...
manusia boleh berubah...
dan aku emo dengan manusia ituu...fullstop!
lagi satu..
aku tengah rasa apa yang tak sepatotnya rasa...
ish..ish..ish...
tak patot...syuuhhh perasaan bukan2 ni...huhu

gambar sekadar hiasan entry~ :D


birthday girl kat bawah ni~
6 January 2011 => 23 years old!
(dah tua..bahaha)














-END-

January 5, 2011

jiwa kacau

salam~


tarikh: 5 Jan 2011
lokasi: W1,KDSE, UTM (no bilik dirahsiakan..haha)
mood: jiwa kacau


seriously tengah bosan tak tau nk buat apa...
padahal ada jek psm tuhh
tapi..knape ntah mcm malas tak hengat sehari dua ni...
ini sangat tak bagus... *sigh*
mungkin jugak sindrom bulan mengambang...
mungkin jugak sebab penyakit pemalas yang sedia ada..
mungkin jugak sebab mood tuh tak dtg lagi...
agaknya klau JPA dah bagi duit baru akan bermood kot
tehehe...

entry ni memang tak tentu hala...
bek jangan baca...
tulis ikut apa yg nk kuar...
ikut hati cakap apa...
smua entry adalah perasaan yang lahir dr hatiku...
huhuuhu...

tak ada aktiviti yg menarik hari ni...
bangun pagi, bukak radio, dengar hotfm pagi2..
itu rutin..radio xpenah ttup...
kecuali tyme tdo, azan dgn smyg...
laen waktu memang sentiasa terpasang...
pegi klas dengan harapan nak belajar...
gila poyo hrapan tu..bahaha~
tapi..kelas batall..yeeeaaahhhhaaa!!!!
syg Dr Ali..klas batal...
lpas tu, pegi DSI buat kad matrik baru...
maen ptong2 turn...
gila kotor taktik budak2 ni...haha
kena renew matrik kad..
sbb tak ber'cip'...
mula agak excited...sbb nak amek gambar baru..
tak dak la gmbr pkai tudung putih macam mnggu orientasi dulu..
tapi....
hampeh!
pakcik tuh saje je nk sabotaj..
gmbar senget...tak center...
ada kawan aku mata jadi juling..
lagi kesian...huhu

dann....
sebahagian gambar-gambar pasport skema dlm hidup aku..
gelak adalah dilarang sama sekali...





adik aku ni..... (sila percaya..hahaha)
waku darjah 1..balik sekolah trus amek gmbr...dulu2 pakai skirt tu g skolah..
smpai darjah 3 pkai skirt lagi...mak ak xbgi pkai bju kurung...
sbb kotor tak hengat...biasa la budak2..tehehe~



minah bulat mna ntah..aku pn xknal..haha
gila lah bulat tyme cuti..
cuti 3 bulan kot...
ini lah yg bhayanya aku klau cuti dok umah lama2..huhu


laen gambar tak dak dah..
mna ntah ltak...abeh pkai untuk isi borang2 *mungkin*
akan ku compare matrik kad lma dgn baru lpas ni...
jumpa di laen entry bila kebosanan melanda...
bye..bye..bye....




-END-





January 4, 2011

SGS di hatiku

salam~


entry ditulis berdasarkan gambar sahaja...

untuk warga-warga SGS 07/08
sebagai pesanan untuk diri sendiri dan juga kawan-kawan....


masa ni kita 1SGS...tak tau pun apa 2 remote sensing..tapi semua apply..haha..macam2 ada..ada yang sebab fasi promote tyme matrik, sja2 letak, macam lagi la..aku plak abg ipar aku yg cdangkan..sja letak jugak..tak bajet plak dapat..terkial-kial tak tau..pastu bila org tanya kos apa...memang malas nak jawab..nnt org ckp 'kos ape tu??remote control ke'huh...penat dah dengar...nak tau google sndri remote sensing tu apa..huhu..

waktu 1SGS, kita tak tau basic, fundamental remote sensing...
tapi xpe..lecturer ajar semua...
hidup kita indah lagi waktu ni...
cuti lagi bnyak dari klas...
isnin xde klas, jumaat ada fieldwork yang selalu batal tyme awal2 sem..
so, cuti 4 hari,blajar 3 hari...
disaster belajar tu jauh skali...



waktu ni kita dah sedikit membesar...tapi waktu ni pun xde apa yg nk ditensionkan...belajar still sama mcm 1st year...cuma lpas tu ada khemah latihan 1 yg hanya hadir wajib...pegi fieldwork, bt keja, present, abes...

my group

Tanjung Piai ^_^

lepas tuuu......

ni khemah latihan 2 yg hanya berjalan-jalan...
jb-kuantan-jupem-macres temerloh-macgdi putrajya....

dan terus membesar lagi smpai 4SGS




sekarang...
banyak nasihat dan teguran yg lecturer cakap pasal kita..
yupp..bnyak sekali..hampir setiap lcturer...
pmkiran, sikap, cara belajar, macam-macam lagi...
banyak yang kita kena ubah...
walaupun kita rsa macam sakit hati kadang2..
tapi itu semua betol...
aku pun tak salahkan lecturer..
thnx for remind us...
ada lecturer yang cakap pengetahuan kita kurang...
serba serbi tak tau...
ada yang cakap we should be matured as final year student..
kena tau apa yg kita nak drp supervisor....
and etc....
so,
pikir-pikirkan....
tak ada sapa yang boleh ubah nasib kita..
melainkan diri kita sendiri.....




-END-





January 3, 2011

1st day last sem~

salam~


hari ni bermulanya 1st day for last sem...semangat awal sem yang hangat-hangat taik ayam tuh tak yah cakap la...tiap-tiap sem macam tuh kann...
tapi lagi bersemangat 1st day zaman-zaman sekolah...nak plak tyme skolah rendah masa kanak-kanak riang tuu...serba serbi baru, kasut baru,baju baru, beg baru, pensil case baru, kaler LUNA baru...macam-macam lagi la..ingat lagi zaman pakai pencil box tin yang dua tingkat tu..bila jatuh dalam kelas bunyi 'praannggg'...memang satu klas dengar..haha...2 3 hari sebelom start skolah asyik try je baju baru dgn kasut baru smua tu..malam tdo tak lena..excited punya pasal...haha...tapi sekarang..kat u, mana ada istilah semua baru macam tu...ada bnda baru, tapi feel dia tak sama dengan sekolah yang serba serbi kaler putih bersih tu...


ok,hari ni 1st day utk last sem for my degree, insyaAllah~smoga semuanya berjalan dengan lancar sem ni...seawal kul 8 pagi dah pegi fakulti...itu pun sebab nak tukar subjek..pastu kna plak dapatkan tandatangan lecturer, sbb klas tu dah penuh tapi nk masuk jugak..pagi2 lagi dah jauh merantau ke k10 nk jumpa dgn lcturer aku, sbb dia pngetua k10...masuk opis k10, orang tu macam agak pelik tgk pmpuan..nak je aku cakap sy nak pindah kolej,nk dok cni..haha..eh, tak..dengan sopannya' sy nak jumpa dr latif'..hehe..dan berjaya tukar subjek...masuk kelas kul 9 pn lambat...1st day dah lambat..haih,perangai lambat msuk kelas ni dr dulu smpai skrg...apa nk jadi ntah...huhu..wlaupun 1st day, tapi dh start belajar...lcturer selalu bersemangat...tp student??paham2 jela..setengah jam klas dah mengantok...haha...kul 11, klas prof m...huhu...nak kata brainwash, macam nasihat, macam injection penyuntik semangat pun ada...walaupun agak pedas apa yg dia cakap, tapi apa yg keluar dari mulut dia memang btol...pndai2 la kita pikirkan untuk ubah apa yang patot....huhu



tapi ni belom finalize lagi...klas isnin kul 9 pagi tadi dah diubah ke rabu pagi..dats y la tempat pun tak confirm lagi...lab kul 4 -6 tu pun akan diubah...cma tak confirm lagi hari apa...
and...friday is holiday!!!holiday la sangat..psm menanti tak hengat..huhu


dan juga gambar budak bermain kat bawah fakulti pagi tadi...



penolog pendaftar FKSG baru..haha...
eh,bukan..no more FKSG...fakulti tukar nama..
from Faculty of Geoinformation Science and Engineering...
to Faculty of Geoinformation and Real Estate...
lagi sedap nama yg lama tu kot... ^_^



gila poyo..tak nak muntah hijau jgn tengok..haha
beg lama yg nak putus tali tadi.. (alasan nak beli baru..haha)
dlu aku penah cakap, besi yg banyak2 kat tepi tu bleh jual balik klau beg ni rosak, so, boleh dah la jual kat cina besi pasni...tehehe~



p/s: perasan tak lagu kat blog aku dah tukar??1st tyme ltak lagu rancak cket...currently addicted to dis song..tiap2 hari dengar..hehe

p/s/s: macam tak pecaya nak masuk 23 dah tahun ni..oohh...cepatnya masa berlalu..bru rasa mcm 17 tahun..perasan nak mam..haha..(dah 23 boleh la cakap kat mak. 'mak, nak kawen'...gila gatai..haha)





-END-





January 27, 2011

sis, hepy besday yg ke 28!

Assalamualaikum W.B.T
ke hahadapan sista yang disayangi,
HAPPY BIRTHDAY!!!!!!
dah tua dah, jgn lupa...haha
bli hadiah sendiri guna duit yg aku terlebih transfer 2 k..haha
smoga bahagia di samping suamimu...



juga di samping anak yang sangat cute dan bercakap banyak..
juga dah pndai nyanyi lagu 'for the rest of my life'..
walaupun nyanyi non-stop..haha

caca a.k.a dora~
lagi satu...
mak pun pesan yang ni..
cepat tambah anak...
juga merangkap tambah anak sedara utk aku...
bahaha~

from adik mu...
with lots of love~ 





- END-

 

January 21, 2011

untukmu sayang

Assalamualaikum W.B.T

untukmu yana tersayang a.k.a Nurliana Husni~
aku tau, ang sedang melalui saat yang sangat perit dalam hidup ang..
ingat!
Allah bagi kita ujian bukan sebab Dia tak sayangkan hamba-Nya..
sebaliknya dia mahu menguji kesabaran kita..
dan hanya insan yang terpilih sahaja menerima ujian Allah..
dan..
setiap yang terjadi ada hikmahnya..
setiap apa yang dijadikan ada sebabnya..
mungkin hari ni kita hanya nampak derita tu..
tapi esokk...mungkin kita akan nampak hikmah di sebalik semuanya..
kita sebagai hamba-Nya, kena yakin~
setiap masalah juga ada penyelesaian..
cuma satu..
jangan ikutkan hati...
sebaliknya, pikirlah guna akal yang waras...
jangan berpikir berlandaskan nafsu dan hati...

yana, u are not alone..ingat tu..ang ada parents yg sangat2 sayangkan ang..kwn2 utk kongsi susah dan senang...aku ada kat cni utk dengar smua derita mu syg...apa gunanya ada kwn...cuma aku xbleh 24 jam dengan ang..tapi, u can text me everytime u want..i'll always be with u dear...

...saya mau tengok kamu senyum seperti dulu...




p/s: really hope dat i can see ur smile again.
p/s/s: be strong dear!!! 




-END-

January 19, 2011

dabel triple happy


Assalamualaikum W.B.t

ohh..gumbiranya hati ini...hehe..thnx JPA!
penantian dah berakhir...
fuuhhhhh....
sangat-sangat lega...
macam-macam keperluan perlu dibeli...
bukan kehendak tapi keperluan...
setelah banyak rumors cakap itu ini pasal JPA..
masuk tengah bulan 2 la..macam2..
dan aku pn td malas nk g chck..
mcm xbrp nk mnghrap mnggu ni masuk..
tp classmate aku ckp dia dgr org kta dah msuk..
dah alang2 dekat dgn atm td, trus la chck..
and...
i'm shocked! haha
thnx JPA sbb dah masukkan elaun sara hidup saya!



-END-



 

January 16, 2011

privacy


Assalamualaikum W.B.T


mood: bercelaru, serabut...
please stop disturbing my life..
tolonglah..
i'm begging you...
aku juga hanyalah insan biasa..
yang memerlukan masa untuk diri sendiri..
but..
lately, i'm feel a little bit uncomfortable..
so, please..
give me some space for my own life..
   i need my own privacy..
so, once again...
I'm begging u..
let me be happy in my way..




-END-

January 15, 2011

mandi manda

Assalamualaikum W.B.T

 2nd entry for today..yup!
punya xde keje..
ada keje tapi malas buat..huhu..
rasa macam bestnya kalau dapat mandi air terjun,mandi pantai ke..
huhu..
nak bejalan2...
nak picnic...
etc...

best moment with SGS-ian last sem..
venue: tanjung balau...

~us~






p/s:
bila lagi ntah nak picnic ramai2 macam ni...
p/s/s:
scholar, cepat la masuk...huhu
p/s/s/s:
saya semakin tak tentu hala..fullstop!haha




-END-


padamu ku bersujud


Assalamualaikum W.B.T 


***************************************************

ku menatap dalam kelam
tiada yang bisa ku lihat
selain hanya nama-Mu Ya Allah

 esok ataukah nanti
ampuni semua salahku
lindungi aku dari segala fitnah


kau tempatku meminta
kau beriku bahagia
jadikan aku selamanya
hamba-Mu yang slalu bertakwa

ampuniku Ya Allah
yang sering melupakan-Mu
saat Kau limpahkan karunia-Mu
dalam sunyi aku bersujud

*****************************************************

p/s: padamu ku bersujud by Afgan~ :D




-END-

January 14, 2011

bila emo datang

Assalamualaikum W.B.T


..just short daily progress...
..bangun pagi,gosok gigi, cuci muka, mandi, g kelas...
..lab kul 9 sampai 11, kul 11 sampai 1 cancel, so bleh la isi perut awal...
..bab isi perut memang laju..
..petang group discussion kul 2, sambung dgn lab kul 4 smpai 6..
..hari yang memenatkan..tapi mata gatal tak nak tdo..
..baru sudah buat abstrak psm..
..bukan rajin, tapi pemalas..
..esok nak antar, tapi baru siap..
..print pun blom..
..payahnya la bila printer sendiri dah abes ink..
..JPA, tlg masuk duit, sy nak bli ink printer..
..bukan nak shopping..haha..
..jam waktu malaysia skrg kul 12.20 pagi..
..awal lagi nak tido..
..ni sindrom..malam2 xbleh tdo awal..
..siang2 hari mula la nak membuta..
..apa la manusia...tak penahnya nak betol..huhu..
..esok mau jumpa sv utk psm..
..ptotnya cita progress.tp progressnya tak brp nak ada..
..apa nk cakap ntah sok..
..sengih je bole kot..
..huhuhu..
..sebenarnya nak cakap pasal emo..
..aku bukannya nak sound org ke bajet bagus ke ape..
..cuma, kalau boleh 2, nak bt apa2 pkir cket pasal org laen..
..jgn ikut sedap dri sendiri je..
..kat aras aku ni..dah 2 hari lampu kat toilet x bernyala...
..sbb tak cukup letrik..
..mana taknya, bawak barang letrik peti ais bagai tuh..
..tapi, dah ko sdar ko 2 punca letrik tak cukup kat floor ni, tlg la g opis bt report..
..jadilah bertanggunjwb cket..
..tak pasal2 ada yang meraba masuk toilet malam2 sbb tak nampak..
..kan mnyusahkan org tu..
..tp xpela, esok aku nak g report..tak larat nak bergelap kat toilet..

..lagi 1 kes, tolonglah sayangi mulut sendiri..
..pikir cket sebelom cakap..
..jgn nak mngata org ikut sedap mulut kau je..
..cuba bayang kalau ko sndri kena sound macam tu.huhu..
..sesedap mulut kau je nak sound apa aku pakai, bentuk muka aku..
..jgn ingat aku diam tak membalas tu aku suka..
..aku cuma mlas nak panjangkan cita..
..so, sila sayang mulut sendri..
..jangan smpai aku sound balik..
..sbb sabar manusia itu ada batas..





-END-

January 13, 2011

jerawat dan duit

Assalamualaikum W.B.T


1.15 p.m
KDSE UTM skudai~

dah tiga kali klik new post..tapi tak jadi...kjap rasa nk merapu, kjap malas...macam lalang..haha....merapu kat blog haruslah sambil dengar lagu...layann perasaan...haha..perasaan la sgt..bahaha~
baru la ingat konon-konon nak jadi adik yang baek sem ni tak nak mengepow kakak-kakak di awal sem...tapi, JPA dah membantutkan niat..duit xmsuk lagi..uwaaa~so, terpaksa la mngepow..baru je lpas mngepow...hehe..thnx to akak aku yg 1st..thnx to kak chaq!hehe....

waktu xde duit, macam-macam la berkenan sana sini..itu PENYAKIT! memang..dan normal...adat manusia...baju pun jmpa yg cantik, kasut jumpa yg cantik, perut dan mulut mengidam makan macam-macam yang sedap...dan tyme macam ni jugak la jerawat nk buat hal dengan aku..mengada!tak penah2 dalam hayat aku jerawat smpai macam ni sekali..rindukan kulit ku yang dulu..huhu...jerawat yang besar2 gedabak, merah,sakit, berdarah..ape lagi..huhu..mungkin sebab resdung...makan sambal belacan banyak lagi...say no to ayam penyet pasni.... *harapan*haha

mak aku advice suruh jumpa doctor..chck kulit..haha...sebab penah org ada masalah kulit yang jadi jerawat berlubang2 besar...tapi mestila aku tak nak..mak ni pun, dah tau anaknya malas g klinik..lagi nak suruh..hehehe..melainkan aku sakit sampai tak larat, baru aku pegi...tyme tu klau xde org suruh pun aku pegi...hehe...dan kakakku advice suruh pakai sendayu tinggi oily and acne series...nak g cari kat jj la..ASAP!sebab dah makin tak tahan bangun tiap2 pagi ada benda baru kat muka..damn u jerawat!urrghhh~

once again...thnx to my sis yg masukkan elaun sara hidup tadi...tehehe~


thnx sis! :D
(sila abaikan mata aina adlina yang masuk separuh tu..haha)







-END-

January 11, 2011

AJL 25

Assalamualaikum W.B.T


selamat pagi!..yup, pagi...pagi yang indah...dengan cuaca yg sejuk mcm oversea...canggeh dah utm skrg..ada snow...hehe..lemau betol la hujan2 ni...serba serbi jadi malas...rasa macam nak bt water heater manual plak..mcm best je mandi air suam-suam kuku...tapi manual yg malas tuh..nak kena masak air semata-mata nak mandi..huhu...klau kat umah kan senang...


lepas AJL baru ni..macam-macam la org ckp pasal AJL..kt blog, kat fb, macam-macam lagi la..tapi mejoriti ramai yg xpuas hati dgn kmenangan ana raffali tuh...mungkin dh rezki dia malam tu..tapi.....masih tak puas hati...at first, planning nk tgk kat luar..tp bila dh tau ada bola malam tu, baek tak yah la..mna ada kedai yg nk bukak AJL klau ada bola..tgk kat blok jela..rmai la jugak tgk..biasa la pmpuan, benda2 mcm ni...sejam sblom start dh penuh dpan tv..shahir malam tu sangat ansem...tehehe..xpe la tak menang pn, tetap maintain ansem..haha..waktu diumumkan juara tuh, banyak la suara2 sumbang tak puas hati..dan tak lama lpas tu jgak, ada page kt fb yg tak setuju ana rafali menang..dan aku pn like page tu..hahaha...yup, aku antara salah sorang yg kurang bersetuju..memang lagu tu sedap..tapi rasa macam ada yang lagi layak..lagu faizal tahir lagi sedap..hanyut tu..kesian hanyut tak menang AJL..hanyut ke laut agaknye..tapi xpe...at least menang jgak 1 kann....


kalau dah nama anugerah kan..mesti la ada red carpet bagai tuh...so, ape lagi..mula lah terjah gosip artis sana sini...tehehe...tgk kat jiwang.org, beautiful nara, oh bulan...apa lagi...smua baca...haha..tapi yang paling cute lisa surihani dgn mia...sangat3 cute...simple, tapi cute!dah macam anak dia btol2 dah..


utk yang tak puas hati ana raffali menang tuh...mungkin dah rezki dia...ada sbb tertentu juri buat macam tuh...redha jela..banyak bunyi plak..hehe










-END-





January 10, 2011

manusia itu alpa

Assalamualaikum W.B.T.....


smemangnya manusia itu mudah alpa...seperti juga diri kerdil ini...kerdil ke?huhu...lately, banyak benda dalam kepala otak ni...rsa tanggungjawab untuk diri sendiri makin bertambah...macam-macam..campur macam rojak...


tadi...kelas psm..coordinator dah terangkan apa akan terjadi sem ni...kena ketuk cket tadi baru sedar...baru takot...baru berdiri di dunia realiti...tapi, lumrah manusia, beringat cuma sekejap..alpa lagi lama dari sedar...itu lumrah...banyak benda yang menuntut komitmen ku dalam masa 4 bulan ni...*more or less*huhu...especially PSM!tarikh-tarikh penting dan juga evaluation dah di bagitau tadi....


Ya Allah...permudahkanlah urusan kami~




7/2 => presentation seminar (5%)
14/2 => presentation progress
7/3 => writing seminar paper
5/4 => submission of final draft to supervisor
11/4 => submission of seminar paper, final presentation
10/5 => submission of final thesis


segala organiser dan juga kalendar haruslah diconteng utk menguatkan dayan ingatan! :D


walau apa pun yang terjadi...hidup perlu diteruskan....
macam kat bawah ni...tehehe~


....dan juga renungan untuk masa depan...
:D




sebelom menulis, rasa macam2 nak tulis..bila dah tulis, macam tak terkeluar plak..ni la yg terjadi ble ada konflik prasaan dan juga gangguan dalaman dalam diri sendiri...itu la aku...huhu


p/s: jangan mudah alpa!



-END-

January 7, 2011

dot..dot..dot...

Assalamualaikum~


.....short daily progress....
...date: 7 Jan 2011...
...venue: W1, KDSE, UTM...
..activity: photoshoot session with birthday girl...







*gambar tak dak motif*






-END-


for you~

Assalamualaikum~

untuk rumetku tersayang....
HAPPY BIRTHDAY YG KE-23...
semoga panjang umur, murah rezeki, dan diberkati Allah selalu...
dan juga bahagia selalu~
(ucapan standard)..bahaha~
really hope dat our friendship never ends....
sana sini selalu bersama...
susah senang bersama..bangang juga bersama..
tapi ko lagi bangang kot..aku baek je.tehehe~
mungkin ni kali terakhir aku bleh celebrate dengan ko...
dah abes belajar nnt tak tau macam mana lagi...
tapi kita selalu contact kan..
cuti sem pun hari-hari mesej...macam kapel..haha
tapi korang jgn pkir bukan2...
aku bukan songsang...
aku masih normal...haha
dan..
thanks jugak untuk cud, aten, ya, waneq n ecah untuk kek yang di bawa kt bilik ni...

tak terasa nak menulis panjang-panjang....
cuma nak cakap...
manusia boleh berubah...
dan aku emo dengan manusia ituu...fullstop!
lagi satu..
aku tengah rasa apa yang tak sepatotnya rasa...
ish..ish..ish...
tak patot...syuuhhh perasaan bukan2 ni...huhu

gambar sekadar hiasan entry~ :D


birthday girl kat bawah ni~
6 January 2011 => 23 years old!
(dah tua..bahaha)














-END-

January 5, 2011

jiwa kacau

salam~


tarikh: 5 Jan 2011
lokasi: W1,KDSE, UTM (no bilik dirahsiakan..haha)
mood: jiwa kacau


seriously tengah bosan tak tau nk buat apa...
padahal ada jek psm tuhh
tapi..knape ntah mcm malas tak hengat sehari dua ni...
ini sangat tak bagus... *sigh*
mungkin jugak sindrom bulan mengambang...
mungkin jugak sebab penyakit pemalas yang sedia ada..
mungkin jugak sebab mood tuh tak dtg lagi...
agaknya klau JPA dah bagi duit baru akan bermood kot
tehehe...

entry ni memang tak tentu hala...
bek jangan baca...
tulis ikut apa yg nk kuar...
ikut hati cakap apa...
smua entry adalah perasaan yang lahir dr hatiku...
huhuuhu...

tak ada aktiviti yg menarik hari ni...
bangun pagi, bukak radio, dengar hotfm pagi2..
itu rutin..radio xpenah ttup...
kecuali tyme tdo, azan dgn smyg...
laen waktu memang sentiasa terpasang...
pegi klas dengan harapan nak belajar...
gila poyo hrapan tu..bahaha~
tapi..kelas batall..yeeeaaahhhhaaa!!!!
syg Dr Ali..klas batal...
lpas tu, pegi DSI buat kad matrik baru...
maen ptong2 turn...
gila kotor taktik budak2 ni...haha
kena renew matrik kad..
sbb tak ber'cip'...
mula agak excited...sbb nak amek gambar baru..
tak dak la gmbr pkai tudung putih macam mnggu orientasi dulu..
tapi....
hampeh!
pakcik tuh saje je nk sabotaj..
gmbar senget...tak center...
ada kawan aku mata jadi juling..
lagi kesian...huhu

dann....
sebahagian gambar-gambar pasport skema dlm hidup aku..
gelak adalah dilarang sama sekali...





adik aku ni..... (sila percaya..hahaha)
waku darjah 1..balik sekolah trus amek gmbr...dulu2 pakai skirt tu g skolah..
smpai darjah 3 pkai skirt lagi...mak ak xbgi pkai bju kurung...
sbb kotor tak hengat...biasa la budak2..tehehe~



minah bulat mna ntah..aku pn xknal..haha
gila lah bulat tyme cuti..
cuti 3 bulan kot...
ini lah yg bhayanya aku klau cuti dok umah lama2..huhu


laen gambar tak dak dah..
mna ntah ltak...abeh pkai untuk isi borang2 *mungkin*
akan ku compare matrik kad lma dgn baru lpas ni...
jumpa di laen entry bila kebosanan melanda...
bye..bye..bye....




-END-





January 4, 2011

SGS di hatiku

salam~


entry ditulis berdasarkan gambar sahaja...

untuk warga-warga SGS 07/08
sebagai pesanan untuk diri sendiri dan juga kawan-kawan....


masa ni kita 1SGS...tak tau pun apa 2 remote sensing..tapi semua apply..haha..macam2 ada..ada yang sebab fasi promote tyme matrik, sja2 letak, macam lagi la..aku plak abg ipar aku yg cdangkan..sja letak jugak..tak bajet plak dapat..terkial-kial tak tau..pastu bila org tanya kos apa...memang malas nak jawab..nnt org ckp 'kos ape tu??remote control ke'huh...penat dah dengar...nak tau google sndri remote sensing tu apa..huhu..

waktu 1SGS, kita tak tau basic, fundamental remote sensing...
tapi xpe..lecturer ajar semua...
hidup kita indah lagi waktu ni...
cuti lagi bnyak dari klas...
isnin xde klas, jumaat ada fieldwork yang selalu batal tyme awal2 sem..
so, cuti 4 hari,blajar 3 hari...
disaster belajar tu jauh skali...



waktu ni kita dah sedikit membesar...tapi waktu ni pun xde apa yg nk ditensionkan...belajar still sama mcm 1st year...cuma lpas tu ada khemah latihan 1 yg hanya hadir wajib...pegi fieldwork, bt keja, present, abes...

my group

Tanjung Piai ^_^

lepas tuuu......

ni khemah latihan 2 yg hanya berjalan-jalan...
jb-kuantan-jupem-macres temerloh-macgdi putrajya....

dan terus membesar lagi smpai 4SGS




sekarang...
banyak nasihat dan teguran yg lecturer cakap pasal kita..
yupp..bnyak sekali..hampir setiap lcturer...
pmkiran, sikap, cara belajar, macam-macam lagi...
banyak yang kita kena ubah...
walaupun kita rsa macam sakit hati kadang2..
tapi itu semua betol...
aku pun tak salahkan lecturer..
thnx for remind us...
ada lecturer yang cakap pengetahuan kita kurang...
serba serbi tak tau...
ada yang cakap we should be matured as final year student..
kena tau apa yg kita nak drp supervisor....
and etc....
so,
pikir-pikirkan....
tak ada sapa yang boleh ubah nasib kita..
melainkan diri kita sendiri.....




-END-





January 3, 2011

1st day last sem~

salam~


hari ni bermulanya 1st day for last sem...semangat awal sem yang hangat-hangat taik ayam tuh tak yah cakap la...tiap-tiap sem macam tuh kann...
tapi lagi bersemangat 1st day zaman-zaman sekolah...nak plak tyme skolah rendah masa kanak-kanak riang tuu...serba serbi baru, kasut baru,baju baru, beg baru, pensil case baru, kaler LUNA baru...macam-macam lagi la..ingat lagi zaman pakai pencil box tin yang dua tingkat tu..bila jatuh dalam kelas bunyi 'praannggg'...memang satu klas dengar..haha...2 3 hari sebelom start skolah asyik try je baju baru dgn kasut baru smua tu..malam tdo tak lena..excited punya pasal...haha...tapi sekarang..kat u, mana ada istilah semua baru macam tu...ada bnda baru, tapi feel dia tak sama dengan sekolah yang serba serbi kaler putih bersih tu...


ok,hari ni 1st day utk last sem for my degree, insyaAllah~smoga semuanya berjalan dengan lancar sem ni...seawal kul 8 pagi dah pegi fakulti...itu pun sebab nak tukar subjek..pastu kna plak dapatkan tandatangan lecturer, sbb klas tu dah penuh tapi nk masuk jugak..pagi2 lagi dah jauh merantau ke k10 nk jumpa dgn lcturer aku, sbb dia pngetua k10...masuk opis k10, orang tu macam agak pelik tgk pmpuan..nak je aku cakap sy nak pindah kolej,nk dok cni..haha..eh, tak..dengan sopannya' sy nak jumpa dr latif'..hehe..dan berjaya tukar subjek...masuk kelas kul 9 pn lambat...1st day dah lambat..haih,perangai lambat msuk kelas ni dr dulu smpai skrg...apa nk jadi ntah...huhu..wlaupun 1st day, tapi dh start belajar...lcturer selalu bersemangat...tp student??paham2 jela..setengah jam klas dah mengantok...haha...kul 11, klas prof m...huhu...nak kata brainwash, macam nasihat, macam injection penyuntik semangat pun ada...walaupun agak pedas apa yg dia cakap, tapi apa yg keluar dari mulut dia memang btol...pndai2 la kita pikirkan untuk ubah apa yang patot....huhu



tapi ni belom finalize lagi...klas isnin kul 9 pagi tadi dah diubah ke rabu pagi..dats y la tempat pun tak confirm lagi...lab kul 4 -6 tu pun akan diubah...cma tak confirm lagi hari apa...
and...friday is holiday!!!holiday la sangat..psm menanti tak hengat..huhu


dan juga gambar budak bermain kat bawah fakulti pagi tadi...



penolog pendaftar FKSG baru..haha...
eh,bukan..no more FKSG...fakulti tukar nama..
from Faculty of Geoinformation Science and Engineering...
to Faculty of Geoinformation and Real Estate...
lagi sedap nama yg lama tu kot... ^_^



gila poyo..tak nak muntah hijau jgn tengok..haha
beg lama yg nak putus tali tadi.. (alasan nak beli baru..haha)
dlu aku penah cakap, besi yg banyak2 kat tepi tu bleh jual balik klau beg ni rosak, so, boleh dah la jual kat cina besi pasni...tehehe~



p/s: perasan tak lagu kat blog aku dah tukar??1st tyme ltak lagu rancak cket...currently addicted to dis song..tiap2 hari dengar..hehe

p/s/s: macam tak pecaya nak masuk 23 dah tahun ni..oohh...cepatnya masa berlalu..bru rasa mcm 17 tahun..perasan nak mam..haha..(dah 23 boleh la cakap kat mak. 'mak, nak kawen'...gila gatai..haha)





-END-