September 11, 2011

edisi raya 2011

....Assalamualaikum....


jam waktu malaysia kul 12.25 am...mcm tak percaya mata masih lagi terbuka luas...mana taknya, sejak2 menjebakkan diri dalam bidang kerjaya *cehh..kerjaya la sgt.haha*, kul 10 je dah hanyut dlm mmpi...haha..

update yg dh mcm masuk kategori 8 tahun skali dh ni...tp ikut stats blogger masih ada yg view blog neh walaupun xde update...tenkiu kpd sesapa yg bca entry yg sma..haha

dah lamaaaaa tak mengupload gmbr kat cni...lets start! eid mubarak edition! :D







we are siblings!




 open house + birthday celebration..


 rasa mata macam pkai bulu mata palsu rozita che wan bla nmpk chaya matahari...tehehe





dan akhir sekali....

 selamat hari raya aidilfitri dariku dan juga batang penyapu di belakang! haha





-END-








August 18, 2011

La Tahzan

.....Assalamualaikum....



sekian lama tak update...tiba2 mlm ni trasa nk write somethng kt cni...bcoz i really need someone to talk to rite now...yup, mood swing..sy tgh bersedih...i admit that! utk kesekian kalinya, it hurts me..again! tak tahan,smpai bla nk mcm ni...mungkin sy tak layak mcm org laen?hmmm :(

kejujuran sgt penting dlm sesuatu hbungan...tak kira la kawan, cinta or else...but the most important thing is honest! ak cukup rsa sedih, terkilan, skit hati, dan segala mcm lagi prasaan yg tak dpt nk diluahkn dgn kata2 bila someone ni tak jujur dgn ak...he should admit he got someone else...tak perlu nk pretend like nothing happened till i found it by myself...tu lg menyakitkan hati....

but i'm try to be positive...setiap apa yg berlaku ada hikmahnya...mungkin skrg ak tak nampak lagi apa hikmahnya....mungkin Allah akan tentukan sesuatu yg lebih baik...ak percaya dan yakin dgn qada dan qadar Allah...Ya Allah, tetapkanlah hatiku......

di bulan yg mulia ni, ak pun tak nak la berdendam dgn spe2...so, for those yg bca entry ni, try to be honest with everyone u make relationship with...jgn tipu2, sorok2, tak baek smua 2....klau satu hari kita buat kat org, tak mustahil nnt bnda tuh akan terjd pd kita balik...what goes around comes around...bear that in mind!


p/s: doakan aku kuat utk hadapi smua ni....




till then,


-END-










May 28, 2011

update dari umah

....Assalamualaikum......




dah cukup seminggu jadi penganggur terhormat kt umah..wahaha...cpt la rezki tu datang...tak menahan dok umah mkn tdo..dan semestinya badan mcm dipam2..errkkk!!!




result final sem dah kuar.....seriously I'm shocked! tak sangka...mungkin rezki final sem....walaupun tak secemerlang org laen, tp ak bersyukur..*senyum*...walaupun target ak utk degree ni xsmpai...tapi xpe..sedih tu ttp sedih..tapi ak dah tak kisah..cukuplah sekadar aku dh lepaskan title 'STUDENT' dan dapat pkai jubah, mortarboard dgn pegang scroll...dlm erti kta laen 'my big day @DSI'....*tak sabar*




p/s: utk kwn2 yg laen jugak, slmt menternak bdan!wahaha








till then,




-END-

May 18, 2011

last nite at UTM

...Assalamualaikum....


tahap mengupdate blog sangat la jarang skrg..mood mengarang menceritakan everythng kat cni tu mcm dah makin hilang...tapi,everyday ak masih lg msuk blogger dan tgk update dr blog kwn2...tu masih buat smpai ke detik ni..cuma utk update blog sndri, sgt tak rajin...tapi xpela kan, ak berblogging cuma just utk share somethng dgn life kwn2 especially my beloved SGS...jauh sekali utk earn smething dr nuff...so, mcm tak effect sgt pn tak update..tehehehe~

malam ni malam terakhir di utm as undergrad student...cket je lagi nk tinggalkan title 'STUDENT' tuh...hehehe...perasaan tuh macam dh bercampur baur...nak meninggalkan jiwa yang dah 4 tahun kat cni...memang ak akui sangat2 sedih...rasa mcm baru semalam daftar kt utm..rsa mcm pantas masa berlalu...kalau nk tinggalkan matrik dlu tak begitu terasa sedihnya sbb setahun jek...tapi utk yg 4 tahun ni, sangat2 terasa...apa2 pun...life must go on...dan kehidupan yg lebih mencabar menanti saya di luar sana...dengan environment yg dah totally berbeza...yup!environment bekerja memang tak sama dengan student...walaupun bru nk mninggalkan life student, tapi ak dh merindui life ni..mmg BEST! mmg ada tensen jugak kadang2..tapi lpas setelkan semua ketensionan tu, kami cari pengubat..jln2, mkn2,karok dan mcm2 lagi...itu yang best..itu yang mewarnakan life student...dan lagi 1, friendship kat cni....to all my besties especially my rumet sood, waneq, ecah, aten, cud n ya....our friendship never end! syg korang smua sgt2!!!

utk semua pensyarah di utm, especially yg penah mengajar diri ini, especially dr Jabatan Remote Sensing, FGHT, terima kasih yang tak terhingga atas smua ilmu yang dicurahkan, yang sabar mengajar dengan kami yang pelbagai karenah...utk warga-warga SGS..tak kira junior mahu pun senior, especially my batch (11th batch of remote sensing), ampunkn semua segala salah dan silap, terlepas cakap,tersakitkan hati, tergaduh2, terasa hati, termakan, terambil sekupang dua, dan segala macam ter lagi la....maaf banyak-banyak selama 4 tahun kita bersama....dan good luck utk semua! utk yg nk berkerja, good luck mencari kerja dan menempuh alam prkerjaan..dan utk yg cont study, all the best!


utk my family....perjuangan degree ku dah smpai ke penghjungnya...terima kasih yang tak terhingga yang tak boleh dibyangkan dengan kata-kata...menyara hidupku kat cni especially tyme hujung2 sem (haha), dengar semua masalah ak, dengar smua ketensionan, dan juga tak putus-putus bagi kata semangat utk aku abeskan degree ni....terima kasih!!!!terima kasih!!!terima kasih!!!!


utk yang laen-laen jugak, yang tak tersebut kat atas,mungkin terlpas pandang, sory for everything..n good luck utk smua yang korang akan lakukan lpas ni!!!!sayonara~


p/s: sgt excited nk blik umah esok..almost 5 months tak balik kedah..phewww...nseb bek tak murtad lg..haha
p/s/s: mungkin ini update terakhir cerita hidup saya dr utm.. *mood: tacing gila kot..huhu :( *



till then,



-END-















May 8, 2011

happy mothers day mak!



...Assalamualaikum.....


HAPPY MOTHERS DAY MAKKK!!!!!
sayang mak sangat2...
u are my mom...
u are my bestfirend...
u are my heart...
u are my soul...
u bring me a lot of happiness...
u are my everything!


utk mak, mak lah ibu terbaik dlm dunia ni....tak penah biarkan aku rsa sunyi...klau ada problem, dr jauh mak dah boleh rasa..mak call...kalau sakit, mak pesan p amek ubat...lpas tu ari2 call tnya dah ok blom...itu lah kasih ibu! tak penah biar anaknya susah walaupun dia hnya mampu jga dri jarak jauh....

tak lupa jugak...doa mak yang mengiringi kejayaanku sampai hari ini.....mak yg mendidik aku jd smpai mcm ni hari ni...jadi insan berguna spt hari ni...pelajaran, didikan, dan macam2 lagi yang tak mampu klau nak disenaraikan....tiap2 kali exam, mak bca yasin...mak tnya paper pkul brp...thnx mak! doa ibu mmg plg trbaik...

a tokens of appreciation to you MAK!





till then,



-END-






May 2, 2011

sapa kata sawah padi dengan KLCC tak bole bersatu?



...Assalamualaikum......



baru lepas tengok mentor tadi...suka sangat tgk shiha...suara dia best..dan dia comel! body dia kecik alahai...huhu..comel je tgk...kdang2 tyme dia senyum tgh nyanyi tu mcm gaya rossa pun ada jugak cket...

ok,back to the topic...ha, tgk tajuk entry..mesti korng cakap, 'ala,cita dah basi'...mmg la..ak pun tak nafikan...cita CUN ni dah lama release kt wayang dlu...tapi tula kan..aku ni bukan jenis addicted tgk cita sgt...wayang tu kdang2 je...bila rsa nk tgk....ni pn baru tgk semalam lpas dah rsa mcm malas nk buat apa-apa, dan rasa macam nk golek-golek smbil tengok cita macam kat umah...cakap jela aku omsick kan sebenarnya..bhahaha....lepas tu, tgk pulak cita ni mmg belakon kat kedah, ckp loghat kedah yang pekat, belakon kat tgh2 bendang dgn kerbau segala...lagi la aku omsick...walaupun umah ak xde kerbau...huhu...lama sangat kot tak blik tengok kampung halaman sendiri dengan bendang luas terbentang...last blik pun chinese new year dlu...bulan 1...sekarang dah bulan 5...haaa,cba kira lekaih!!!lama kan?lama kan?huhu...fuhhh,perantauan sungguh..haha

okes...dalam cita cun ni, maya karin sgt cantik ok..sangat natural muka beliau....tak jemu tgk muka dia..rambut dia cantik, senyum dia, semua-semua lah! korang jangan ingt aku les plak...td ckp shiha comel, ni maya karin cntik plak..hahaha...kebetulan...aku masik normal..jgn pkir laen! tak tau la knapa lately mcm banyak jugak mulut2 yg dok ckp aku ni tak normal....mungkin nk bergurau...yela, mana tak nya, aku dok berkepit dgn rumet ak si odah je...aku bukan les la..aku normal..nnt aku cari pakwe, aku bt announcement aku normal k...huhuhu


suka rambut maya karin tyme ni..ayu!


pandai jugak si maya ni naek motor kapcai ni kan...si faezah elai mmg menjadi kepohnya..haha :D


dah,meraban sudah...huhu...see u later....



p/s:

suka quotation dlm cun "siapa kata sawah padi dengan klcc tak boleh bersatu".. :)

p/s/s:

I'll stop thinking about the ridiculous things...

p/s/s/s:

jika benar dia untukku, dekatkan lah hatinya dengan hatiku,
jika dia bukan untukku, nyah kau dari hidupku...haha :)


till then,



-END-



April 29, 2011

perasaan lepas 3rd paper

......Assalamualaikum.............


Alhamdulillah...dah selesai 3 paper...another 1 paper to go...komen? paper policy tu xla ook sgt kot...biasa lah kalau belajar law..klau lupa, maknanya trus lupa la kan...mna boleh nk goreng2 law....paper hydro??hmmm....tak terlalu yakin....but i try my best...jawab tuh tetap jawab...tapi mcm tak brp yakin...more to applications soalan dia...mcm xsmpt nk pkir nk relate dgn basic concept...for those yg bt psm pasal applications tu, untung la anda2 semua kan...huhu....marine??yes!aku lupa algorithm bathymetry...ni la akibatnya kalau keja ulang alik toilet sbb neves nak exam....sudahnya, tak ingt algorithm tuh...naseb la...xde rezki aku la kot tuh....dan lagi 1 paper, project management 5hb nanti...dan lpas tu ak akan tinggalkan bumi UTM ni....perasaan?bercampur baur....ada happy, sedih, excited, risau....macam2....happy sebab dah nk abes stdy sejak belajar dr tadika non-stop..huhu..sedih sebab nk tnggalkan all my besties here...msti rndu masa gelak, hang out, mkn2, dan bangang bersama2....risau sebab tak tau macam mana rezki lagi lpas ni...murahkah rezki aku nak dapat keja nanti???atau pun sebaliknya...nak smbung master??mmg tak termasuk dlm plan hidup aku...tak terbuka hati nk smbung master...huhu...

lebih kurang 2 minggu je lagi hidup aku kat bumi utm ni...dan lpas tu akak aku with her husband, bersama2 dgn caca nak dtg amek aku kat cni bersama2 brang yg banyak...dan plg exctd, maybe my mom pun akan join dieorg ke cni...yabedabedu!!!! excted sgt! :D

bumi utm ni penuh dgn memory....kat cni la aku banyak belajar erti hidup, jadi matang, kenal org dgn 1001 perangai...macam2...tapi semua tu mematangkan kita kan....macam2 diri diuji...dari dugaan pasal kwn, cinta, stdy, life..all those things...tapi aku yakin, setiap apa yg terjadi dalam hidup ni, ada sebabnya....kenangan dengan kwn2 plg bnyk...sbb bnyk masa ak dgn kwn...tapi masa psal cintan cintun tu ada la jugak cket terselit waktu aku 3rd year dlu...tehehe...tapi tu cita lama...xpela, i'll keep dat as a part of my memories...masa pun dah merubah segalanya...so, saya pun tak berdendam apa2 dengan awk...:)

dah la...tak nak merapu banyak2...ni pun mata mngantok...dr pg smpai exam td tak tdo lg...letih...tambah pulak letih dengan sindrom final exam...demn!letih aku ulang toilet...huhu..mau pergi berehat2 sblom strt final editing for thesis...bubye!


p/s: almost a year wtihout u...saya dah boleh trima hakikat...saya dh tak mnghrap apa2 dr awk...

p/s/s: i think i like someone...tapi....aku pmpuan...xkn nk ngorat laki...haihhhhh....haha



till then,



-END-




April 22, 2011

save the best for last!

...Assalamualaikum.....



job interview kt DSA Konsult done! now I'm back to utm...at first memang plan tak nak balik cni awal...tapi memandangkan dok umah memang aku tak study langsung...walaupun xde gangguan langsung...maybe environment kat umah kot..tehehe~

~pics during the job interview~



muka nak jadi wanita berkerjaya haruslah serius :D







poyo! bhahaha :D




the exam mode is now loading...final exam terakhir utk aku as undergraduate student....smoga semuanya berjalan dengan lancar dan much better daripada sem lepas...please pray for me as well... :)


my planning.. :)


and the schedule is:

25/4 POLICY AND LEGAL ASPECTS OF REMOTE SENSING  2.15 PM - 5.15 PM

27/4 REMOTE SENSING FOR HYDROLOGY AND WATER RESOURCE 2.15 PM - 5.15 PM

29/4 REMOTE SENSING FOR MARINE APPLICATIONS 2.45 PM - 5.45 PM

5/5 PROJECT MANAGEMENT 2.15 PM -5.15 PM




p/s: saya ada impian utk sem yang terakhir...smoga impian tu saya dapat capai.. :)



till then,


-END-

April 16, 2011

kembali bernafas

....Assalamualaikum....


Alhamdulillah....Alhamdulillah...Alhamdulillah....syukur yang tidak terhingga...yang tak dapat dibayang dengan kata-kata...thanks to Allah....semuanya berjalan dengan lancar dan dipermudahkan...daripada segala macam kesusahan, segala macam error...tapi, Dia tak pernah jemu mendengar rintihan saya yang mintak dipermudahkan semuanya...susah senang saya semasa FYP ni dah semakin berakhir...cuma tinggal edit balik full draft utk di hantar kepada 2nd reader dengan supervisor...dan utk jilid thesis...jalan saya ke arah graduation semakin jelas...harapnya, final exam akan berjalan lancar dan smua subjek sy pass with flying colors...aminnnn...please pray for me too! :)

semua benda dah dipotong! done! tinggal report oil spill dgn final submission thesis..
dan kat atas tu doa malas...sila abaikan tulisan jawi aku yang buruk lagi senget tuh..haha..lama gila kot tak tulis jawi...last waktu form 5 dlu....doa tu wujud kat situ sbb penah satu tahap ada pnyakit malas dlm diri smpai malas tahap gaban nk buat keja apa pun...trok btol kan...


......selain tuhhh....

di masa penuh dengan keserabutan dan ketensionan, kami sempat mencari terapi rohani utk diri kami...
..bejalan + makan...bhahaha :D


....sesi 1 : kenduri cukur jambul anak encik saleh....






sesi 2: pizza hut!










till then,



-END-





April 12, 2011

final presentation FYP

...Assalamualaikum....



kini, tiba lah masa yang dinantikan...setelah 4 tahun belajar...masa penetu segala...15 minit utk segalanya...utk kwn2 4 SGS, cket je lagi perjuangan kita...kita semua mampu lakukannya...walaupun macam-macam dugaan kita tempuhi utk smpai ke tahap ni, tapi semuanya dapat dilalui dengan tenang...susah senang bersama kat lab..pasti kita akan merindui saat tu nanti....


dan, panel list utk final presentation esok pun dah keluar...



aku kena no 3 lagi..sama je mcm dulu...huhu...tapi panel tuh, Dr Din Ara adalah lecturer drp Bangladesh...memang full english la jwbnya...klau present progress dlu, tyme Q&A, Dr IB bantai ikut melayu je...so, senang la nk jwb balik ikut melayu jugak...tapi kali ni, kirim salam jelah nak ckp melayu lagi kan...ckp bangla boleh kot..bhahaa :D


dan slide pun dah jugak ready cket..mungkin ada lagi kena edit cket2 kot...








p/s: good luck utk 4SGS!!!!!

p/s/s: smoga semuanya berjalan dengan lancar dan dipermudahkan-Nya...amiiinnn... ^_^



till then,




-END-




April 11, 2011

Alhamdulillah

....Assalamualaikum....


malam ni rasa macam malas nk buat apa-apa...nk rehatkan otak sebentar..setelah penat menggunakan dia pada tahap yang sangat maksimum..bhahaha....kesian blog ni..tak lagi diupdate seperti dulu...bila rasa mcm tensen sgt bru cri ko kan blog...waktu aku hepy tak ingat sangat pun..tehehe~

to my dearest encik final year project, terima kasih yang tak terhingga sebab bagi kerjasama yang sangat memuaskan....dah dapat siapkan dia...walaupun tak bagus sangat, tapi saya berpuas hati buat masa skrg...rsa penat lelah tengok segala jenis ERROR kat segala mcm software image processing dah berbalas...submission full draft dah, technical paper pun dah..cuma tunggu VIVA....dan pastinya kena hentam tyme VIVA nanti..tapi xpe, itu normal...syukur tak terhingga...Alhamdulillah... :)

dalam serabut kepala otak dengan psm segala, tapi aktviti berjalan releasekan tensen tu tetap ada... :)


p/s: tahniah utk psm sbb berjaya buat aku tak tido..selama ni, apa jd pn tak dapat ubah habit kuat tdo aku..tapi psm berjaya ubah..thniah la ko psm...huhu

p/s/s: tahniah lag sekali sbb buat brat badan ak naek mendadak...demmnnn!

p/s/s/s: nk ltak gmbar, tp tenet mcm kura-kura sakit lutut...laen tahun la yee....huhu



till then,





-END-

April 8, 2011

tertekan dengan tekanan!

....Assalamualaikum...


aku tersangat stress skrg...ari tu msalah nk dapatkan map..tu dah setel..tapi masalah accuracy assessment plak...knapa lahhh nk jugak kuar perkataan ERROR tuhhhhhhhhhhh.....sakit hati tau dakkkkkk!!!!!!

ptotnya ari ni antar technical paper...sory my sv..saya dah try smpai ke saat ni...tapi saya tak berjaya..mungkin sbb masa terlalu suntuk...so, saya tak dpt berpkir dgn baik...

walaupun give tu tak bagus, tp saya dah rasa perasaan tu skrg..mungkin sbb non stop mengadap final year project ni..rasa mcm nak muntah...2 hari berturut-turut tak tdo mlm nk siapkan benda..supaya saya dpt grad on time..huhu...tlg jgn kata aku rajin..klau budak rajin tak bt keja last minit mcm ni...i'm running out of time!!!!!!!!

tak mau kwn dgn psm mlm ni sat... frust, stress~
mau pegi tenangkan diri utk sementara waktu...I'm too streessed..sbb tu dh xboleh pkir.. :(




till then,


-END-

March 27, 2011

MAGRES'11

.....Assalamualaikum.....


Malam Gala Remote Sensing (MAGRES)'11
Date : 18th Mac 2011
Venue : Grand Paragon Hotel,JB


ini adalah annual diner yang tiap-tiap tahun diadakan bagi meraikan bakal-bakal graduan a.k.a final year students...thnks to 2nd year SGS yg handle dinner ni.. :)

gambar lagi pandai bercerita dari saya~ :)





~king and queen of the night~ :D



~persembahan dr wakil 4SGS~







 ~kami ratu makanan...weee~











kononnya nak smpai awal ke tempat kejadian, tapi lmbt jugak jdnya...biasala kan kalau dh nama pn pmpuan...dah smpai kt basement, nk jalan terkedek-kedek cari pintu masuk lagi...macam2...

last but not least, a very special thanks to 2SGS for giving us this sweet memory..really appreciate it! :)



till then,



-END-

March 25, 2011

Alhamdulillah

...Assalamualaikum....


Alhamdulillah...bersyukur sangat-sangat...masalah yg terasa mcm menghempap kepala otak td dah hilang cket...walaupun blom hilang sepenuhnya, tp at least ak dah nampak jalan cket...Alhamdulillah...syukur tak terhingga...jenuh bertanya sana sini semalam...dan smua tak tau....tahap keserabutan semalam tak yah cakap la...smpai at last, end up dgn tdo jam 12 mlm...mungkin jgak kepenatan klas full dr kul 9 pg smpai 6 ptg..huhu

di pagi jumaat yg mulia...pegi bt cnfrmation dgn pjbt hutan...mintak nk msuk rabu ni...hopefully la smpat...tnggu cnfrmation dr dieorg isnin ni...hope everythng will be ok...^_^
 lepas tu, p jumpa en sam pulak..mintak tlg tnya pasal software ni..kot2 en sam tau guna...unfortunately, en sam cakap 'saya pn tak penah pakai'....tapi xpa, sy tak give up di situ....aku cuba tnya jugak pasal line and pixel yang buat serabut kpala otak aku malam tadi...walaupun dia x sure sgt, tp dia bg some idea...dan balik td aku pkir pasal apa yg dia ckp....and....the result is..'BERJAYA'...Alhamdulillah.... :-)


......Setiap kesulitan ada penyelesaiannya......


walaupun map sepenuhnya tak siap lagi, sy tetap bersyukur..sekurang-kurangnya masalah td dah setel...:)



p/s: i'm running out of time...please pray for me so dat i can grad on time...
p/s/s: next update>>MAGRES'11...wait ya~ ^_^



till then,

-END-






March 18, 2011

pening!

......Assalamualaikum....


gila lah peningnya bt esemen projek management nih!!adoiiiiyaaiiii~pening sangat sangat kot...kang jawab bukan2 dapat 0 plak..huhu

nak ja aku menjerit.......


"AKU TAK NAK BUAT BUSINESS LAH!!TAK MINAT"

buat pening kepala otak je...memang dah sah2 la otak aku bukan utk business kalau bnda simple ni pun aku dah pening~



till then,

terus pening dan pening....
pening yang tiada kesudahan.......






-END-









March 17, 2011

siapa diriku di sisi mu

....Assalamualaikum....

sila dengar lagu Hetty Sarlene tjuk seperti tajuk entry di atas utk keterangan lanjut...dalam tengah busy siapkan keja setinggi gunung everest, terdengar lagu dlm playlist....dlu dengar lagu ni macam tak berbekas kat hati aku pun...tapi malam tu..tengah khusyuk berenang ke dasar lautan stdy utk test marine, dengar2 lagu ni rasa macam gedebuk kena kat atas batang hidung sendri...huhu..especially kat part ni....

Kerna cintakanmu kujadi begini..
Kerna sayangkanmu kutelan semua..
Betapa hebatnya kau dihati ini..
Kenapa kau tak pernah fikirkan aku..
Kenapa si dia jadi pilihanmu..
Ku sedar siapa diriku di sisimu..


mungkin apa yang terjadi selama ni memang takdir hidup aku...tapi salah jugak la diri sendiri yang bodoh tak nampak benda laen sbb terlalu cintakan dia...bukan salah dia, bukan jugak salah diriku...semuanya yang terjadi atas kehendak-Nya...dan aku yakin setiap apa yang berlaku ada hikmahnya...dulu, aku buta....sebab terlalu cinta, benda yang pahit pun aku telan, aku buat-buat tak nampak...apa yang aku rasa tak semua aku cerita kat org...hanya aku dan diriku yang tau segalanya....orang laen yg cuba muncul dlm hidup aku, aku tak layan, aku tutup pintu hati aku rapat-rapat...tapi hari ni baru aku sedar diriku yang dulu...

tapi, apa yang jadi sekarang dah tak dapat mengubah apa-apa...cuma, utk yang kat luar sana, klau terlalu cinta sekalipun, jangan sampai butakan semuanya...aku banyak belajar dari kesilapan...moga satu hari nanti Dia bukak pintu hati aku utk terima org laen...^_^

p/s: berkorban dan mengharap utk sesuatu yang tak pasti selama lebih kurang 3 tahun adalah sia-sia..fullstop!




-END-

March 12, 2011

bukan mudah menjadi perempuan

...Assalamualaikum....


tahap mengupdate blog sgt kurang skrg...banyak benda nk story, tp penyakit malas nk menaip kat cni lagi kuat..sudahnya, klik new post, tulis cket, closed! tak publish pon..bnyak kali plak 2...haha

tiba-tiba tergerak nk share something pasal perempuan kat cni...dan juga pengalaman diri sendiri...pasal period pain a.k.a senggugut...hanya perempuan yang penah alami je tau betapa sakitnya nak tanggung...aku pn tak tau nk describe macam mana..yang aku tau bla jd, aku akan tido smpai ok..walaupun sebenarnya nk pejamkan mata pon tak boleh tyme tu sbb tersangat-sangat...so, for those yang tak period pain, anda sepatutnya sangat-sangat bersyukur....pejam celik pejam celik dah 10 tahun aku alami bnda ni..every month! boleh bilang dgn jari brp kali aku tak sakit...dan time tu aku bahagia gila kot sbb tak sakit...sbb bkan senang nak rasa tak sakit..

ok, macam2 cara kita dengar cara nk overcome benda ni kan....tuam dengan air panas...ni plg best aku rasa instead of telan panadol kan...tapi aku tak terkecuali jugak dari golongan yang telan panadol ni, sebab tak larat sgt at that time..tapi tak la smpai amek yg kaler pink tuh...huhu

aku terbaca artikel ni kat fb...mintak share ye tuannye....tak elok makan panadol katanya....

"Ini kerana Panadol adalah bertoksik kepada tubuh kita. Ia merosakkan organ hati. Menurut doktor tersebut, Panadol akan tinggal di dalam tubuh selama sekurang-kurangnya 5 tahun. Menurutnya lagi, pernah berlaku seorang pramugari menelan terlalu banyak Panadol semasa kedatangan haid kerana tugasnya perlu berdiri sepanjang masa penerbangan. Dia kini baru berumur 30-an tetapi sudah perlu menjalani rawatan buah pinggang (dialisis) setiap bulan."


tersentak jugak la aku baca benda ni...sebab aku pun macam ni...what should i do??tahan sakit yang teramat sgt tuh dalam masa 4 to 5 hours...huhh..can't imagine...macam-macam ubat orang cakap boleh hilangkan period pain...dan kebanyakkannya aku try..tapi tak berkesan...and I think the best solution is 'kawen'!....bahahaha~ sebab my sis dlu pn macam ni..kawen, then hilang...so, aku pun nak la!hahaha

so, marilah bersama-sama kurangkan pngambilan panadol ni...huhuhu



till then,

-END-




March 2, 2011

naluri seorang ibu

....Assalamualaikum.....


tak ada apa2 yang menarik hari ni...melainkan p kelas, mkn, lepak lab..thats all...progress psm?i'm trying to calculate all the indices...but the result is totally weird! haish....ni boleh mengundang kerisauan di hati...tolong lah jadi...saya nak grad on time! saya tak mau extend! fullstop! 

bila dah tengah serabut ni, tak ada apa yg dapat menenangkan hati melainkan mengadu kepada-Nya dan juga ibu yang satu...yup! mak...seorang insan yang dapat rasakan apa yang anak dia alami skrg..walaupun anak tiada depan mata, tapi dia mampu mengetahui segalanya seolah-olah anak ini berada dekat dengannya...betapa hebatnya naluri seorang ibu!

begitu juga mak aku..dia dapat rasa time aku serabut dengan keja, time tak boleh jwb final exam, time aku melagho...macam2 lagi...jgn la berangan nak kelentong mak sendiri..sebab naluri dia begitu kuat...

"mak, anak mak ni tengah melalui saat yg paling sukar skrg...saat penentu masa depan sendiri...walau sehebat mana pun payah itu, akan ku lakukan untukmu..."

tadi cakap dengan mak...macam2 nasihat mak bagi...mak kata....

"beringat selalu..jgn leka...buat elok-elok utk masa dua bulan yang tinggal ni...ini akan jadi hasil 4 tahun belajar...bersusah payah cket, sbb apa2 pun mmg makin payah.."

thanx mak sbb paham...tapi tak mampu nk dengar nasihat tu lama2...touching kot...wuwuwuw~
dan berkali-kali juga mak ulang.. 'jangan leka'....insyaAllah mak...doa-doa kan anakmu ini selalu... :)


to mom, i love you!



till then.....




-END-





September 11, 2011

edisi raya 2011

....Assalamualaikum....


jam waktu malaysia kul 12.25 am...mcm tak percaya mata masih lagi terbuka luas...mana taknya, sejak2 menjebakkan diri dalam bidang kerjaya *cehh..kerjaya la sgt.haha*, kul 10 je dah hanyut dlm mmpi...haha..

update yg dh mcm masuk kategori 8 tahun skali dh ni...tp ikut stats blogger masih ada yg view blog neh walaupun xde update...tenkiu kpd sesapa yg bca entry yg sma..haha

dah lamaaaaa tak mengupload gmbr kat cni...lets start! eid mubarak edition! :D







we are siblings!




 open house + birthday celebration..


 rasa mata macam pkai bulu mata palsu rozita che wan bla nmpk chaya matahari...tehehe





dan akhir sekali....

 selamat hari raya aidilfitri dariku dan juga batang penyapu di belakang! haha





-END-








August 18, 2011

La Tahzan

.....Assalamualaikum....



sekian lama tak update...tiba2 mlm ni trasa nk write somethng kt cni...bcoz i really need someone to talk to rite now...yup, mood swing..sy tgh bersedih...i admit that! utk kesekian kalinya, it hurts me..again! tak tahan,smpai bla nk mcm ni...mungkin sy tak layak mcm org laen?hmmm :(

kejujuran sgt penting dlm sesuatu hbungan...tak kira la kawan, cinta or else...but the most important thing is honest! ak cukup rsa sedih, terkilan, skit hati, dan segala mcm lagi prasaan yg tak dpt nk diluahkn dgn kata2 bila someone ni tak jujur dgn ak...he should admit he got someone else...tak perlu nk pretend like nothing happened till i found it by myself...tu lg menyakitkan hati....

but i'm try to be positive...setiap apa yg berlaku ada hikmahnya...mungkin skrg ak tak nampak lagi apa hikmahnya....mungkin Allah akan tentukan sesuatu yg lebih baik...ak percaya dan yakin dgn qada dan qadar Allah...Ya Allah, tetapkanlah hatiku......

di bulan yg mulia ni, ak pun tak nak la berdendam dgn spe2...so, for those yg bca entry ni, try to be honest with everyone u make relationship with...jgn tipu2, sorok2, tak baek smua 2....klau satu hari kita buat kat org, tak mustahil nnt bnda tuh akan terjd pd kita balik...what goes around comes around...bear that in mind!


p/s: doakan aku kuat utk hadapi smua ni....




till then,


-END-










May 28, 2011

update dari umah

....Assalamualaikum......




dah cukup seminggu jadi penganggur terhormat kt umah..wahaha...cpt la rezki tu datang...tak menahan dok umah mkn tdo..dan semestinya badan mcm dipam2..errkkk!!!




result final sem dah kuar.....seriously I'm shocked! tak sangka...mungkin rezki final sem....walaupun tak secemerlang org laen, tp ak bersyukur..*senyum*...walaupun target ak utk degree ni xsmpai...tapi xpe..sedih tu ttp sedih..tapi ak dah tak kisah..cukuplah sekadar aku dh lepaskan title 'STUDENT' dan dapat pkai jubah, mortarboard dgn pegang scroll...dlm erti kta laen 'my big day @DSI'....*tak sabar*




p/s: utk kwn2 yg laen jugak, slmt menternak bdan!wahaha








till then,




-END-

May 18, 2011

last nite at UTM

...Assalamualaikum....


tahap mengupdate blog sangat la jarang skrg..mood mengarang menceritakan everythng kat cni tu mcm dah makin hilang...tapi,everyday ak masih lg msuk blogger dan tgk update dr blog kwn2...tu masih buat smpai ke detik ni..cuma utk update blog sndri, sgt tak rajin...tapi xpela kan, ak berblogging cuma just utk share somethng dgn life kwn2 especially my beloved SGS...jauh sekali utk earn smething dr nuff...so, mcm tak effect sgt pn tak update..tehehehe~

malam ni malam terakhir di utm as undergrad student...cket je lagi nk tinggalkan title 'STUDENT' tuh...hehehe...perasaan tuh macam dh bercampur baur...nak meninggalkan jiwa yang dah 4 tahun kat cni...memang ak akui sangat2 sedih...rasa mcm baru semalam daftar kt utm..rsa mcm pantas masa berlalu...kalau nk tinggalkan matrik dlu tak begitu terasa sedihnya sbb setahun jek...tapi utk yg 4 tahun ni, sangat2 terasa...apa2 pun...life must go on...dan kehidupan yg lebih mencabar menanti saya di luar sana...dengan environment yg dah totally berbeza...yup!environment bekerja memang tak sama dengan student...walaupun bru nk mninggalkan life student, tapi ak dh merindui life ni..mmg BEST! mmg ada tensen jugak kadang2..tapi lpas setelkan semua ketensionan tu, kami cari pengubat..jln2, mkn2,karok dan mcm2 lagi...itu yang best..itu yang mewarnakan life student...dan lagi 1, friendship kat cni....to all my besties especially my rumet sood, waneq, ecah, aten, cud n ya....our friendship never end! syg korang smua sgt2!!!

utk semua pensyarah di utm, especially yg penah mengajar diri ini, especially dr Jabatan Remote Sensing, FGHT, terima kasih yang tak terhingga atas smua ilmu yang dicurahkan, yang sabar mengajar dengan kami yang pelbagai karenah...utk warga-warga SGS..tak kira junior mahu pun senior, especially my batch (11th batch of remote sensing), ampunkn semua segala salah dan silap, terlepas cakap,tersakitkan hati, tergaduh2, terasa hati, termakan, terambil sekupang dua, dan segala macam ter lagi la....maaf banyak-banyak selama 4 tahun kita bersama....dan good luck utk semua! utk yg nk berkerja, good luck mencari kerja dan menempuh alam prkerjaan..dan utk yg cont study, all the best!


utk my family....perjuangan degree ku dah smpai ke penghjungnya...terima kasih yang tak terhingga yang tak boleh dibyangkan dengan kata-kata...menyara hidupku kat cni especially tyme hujung2 sem (haha), dengar semua masalah ak, dengar smua ketensionan, dan juga tak putus-putus bagi kata semangat utk aku abeskan degree ni....terima kasih!!!!terima kasih!!!terima kasih!!!!


utk yang laen-laen jugak, yang tak tersebut kat atas,mungkin terlpas pandang, sory for everything..n good luck utk smua yang korang akan lakukan lpas ni!!!!sayonara~


p/s: sgt excited nk blik umah esok..almost 5 months tak balik kedah..phewww...nseb bek tak murtad lg..haha
p/s/s: mungkin ini update terakhir cerita hidup saya dr utm.. *mood: tacing gila kot..huhu :( *



till then,



-END-















May 8, 2011

happy mothers day mak!



...Assalamualaikum.....


HAPPY MOTHERS DAY MAKKK!!!!!
sayang mak sangat2...
u are my mom...
u are my bestfirend...
u are my heart...
u are my soul...
u bring me a lot of happiness...
u are my everything!


utk mak, mak lah ibu terbaik dlm dunia ni....tak penah biarkan aku rsa sunyi...klau ada problem, dr jauh mak dah boleh rasa..mak call...kalau sakit, mak pesan p amek ubat...lpas tu ari2 call tnya dah ok blom...itu lah kasih ibu! tak penah biar anaknya susah walaupun dia hnya mampu jga dri jarak jauh....

tak lupa jugak...doa mak yang mengiringi kejayaanku sampai hari ini.....mak yg mendidik aku jd smpai mcm ni hari ni...jadi insan berguna spt hari ni...pelajaran, didikan, dan macam2 lagi yang tak mampu klau nak disenaraikan....tiap2 kali exam, mak bca yasin...mak tnya paper pkul brp...thnx mak! doa ibu mmg plg trbaik...

a tokens of appreciation to you MAK!





till then,



-END-






May 2, 2011

sapa kata sawah padi dengan KLCC tak bole bersatu?



...Assalamualaikum......



baru lepas tengok mentor tadi...suka sangat tgk shiha...suara dia best..dan dia comel! body dia kecik alahai...huhu..comel je tgk...kdang2 tyme dia senyum tgh nyanyi tu mcm gaya rossa pun ada jugak cket...

ok,back to the topic...ha, tgk tajuk entry..mesti korng cakap, 'ala,cita dah basi'...mmg la..ak pun tak nafikan...cita CUN ni dah lama release kt wayang dlu...tapi tula kan..aku ni bukan jenis addicted tgk cita sgt...wayang tu kdang2 je...bila rsa nk tgk....ni pn baru tgk semalam lpas dah rsa mcm malas nk buat apa-apa, dan rasa macam nk golek-golek smbil tengok cita macam kat umah...cakap jela aku omsick kan sebenarnya..bhahaha....lepas tu, tgk pulak cita ni mmg belakon kat kedah, ckp loghat kedah yang pekat, belakon kat tgh2 bendang dgn kerbau segala...lagi la aku omsick...walaupun umah ak xde kerbau...huhu...lama sangat kot tak blik tengok kampung halaman sendiri dengan bendang luas terbentang...last blik pun chinese new year dlu...bulan 1...sekarang dah bulan 5...haaa,cba kira lekaih!!!lama kan?lama kan?huhu...fuhhh,perantauan sungguh..haha

okes...dalam cita cun ni, maya karin sgt cantik ok..sangat natural muka beliau....tak jemu tgk muka dia..rambut dia cantik, senyum dia, semua-semua lah! korang jangan ingt aku les plak...td ckp shiha comel, ni maya karin cntik plak..hahaha...kebetulan...aku masik normal..jgn pkir laen! tak tau la knapa lately mcm banyak jugak mulut2 yg dok ckp aku ni tak normal....mungkin nk bergurau...yela, mana tak nya, aku dok berkepit dgn rumet ak si odah je...aku bukan les la..aku normal..nnt aku cari pakwe, aku bt announcement aku normal k...huhuhu


suka rambut maya karin tyme ni..ayu!


pandai jugak si maya ni naek motor kapcai ni kan...si faezah elai mmg menjadi kepohnya..haha :D


dah,meraban sudah...huhu...see u later....



p/s:

suka quotation dlm cun "siapa kata sawah padi dengan klcc tak boleh bersatu".. :)

p/s/s:

I'll stop thinking about the ridiculous things...

p/s/s/s:

jika benar dia untukku, dekatkan lah hatinya dengan hatiku,
jika dia bukan untukku, nyah kau dari hidupku...haha :)


till then,



-END-



April 29, 2011

perasaan lepas 3rd paper

......Assalamualaikum.............


Alhamdulillah...dah selesai 3 paper...another 1 paper to go...komen? paper policy tu xla ook sgt kot...biasa lah kalau belajar law..klau lupa, maknanya trus lupa la kan...mna boleh nk goreng2 law....paper hydro??hmmm....tak terlalu yakin....but i try my best...jawab tuh tetap jawab...tapi mcm tak brp yakin...more to applications soalan dia...mcm xsmpt nk pkir nk relate dgn basic concept...for those yg bt psm pasal applications tu, untung la anda2 semua kan...huhu....marine??yes!aku lupa algorithm bathymetry...ni la akibatnya kalau keja ulang alik toilet sbb neves nak exam....sudahnya, tak ingt algorithm tuh...naseb la...xde rezki aku la kot tuh....dan lagi 1 paper, project management 5hb nanti...dan lpas tu ak akan tinggalkan bumi UTM ni....perasaan?bercampur baur....ada happy, sedih, excited, risau....macam2....happy sebab dah nk abes stdy sejak belajar dr tadika non-stop..huhu..sedih sebab nk tnggalkan all my besties here...msti rndu masa gelak, hang out, mkn2, dan bangang bersama2....risau sebab tak tau macam mana rezki lagi lpas ni...murahkah rezki aku nak dapat keja nanti???atau pun sebaliknya...nak smbung master??mmg tak termasuk dlm plan hidup aku...tak terbuka hati nk smbung master...huhu...

lebih kurang 2 minggu je lagi hidup aku kat bumi utm ni...dan lpas tu akak aku with her husband, bersama2 dgn caca nak dtg amek aku kat cni bersama2 brang yg banyak...dan plg exctd, maybe my mom pun akan join dieorg ke cni...yabedabedu!!!! excted sgt! :D

bumi utm ni penuh dgn memory....kat cni la aku banyak belajar erti hidup, jadi matang, kenal org dgn 1001 perangai...macam2...tapi semua tu mematangkan kita kan....macam2 diri diuji...dari dugaan pasal kwn, cinta, stdy, life..all those things...tapi aku yakin, setiap apa yg terjadi dalam hidup ni, ada sebabnya....kenangan dengan kwn2 plg bnyk...sbb bnyk masa ak dgn kwn...tapi masa psal cintan cintun tu ada la jugak cket terselit waktu aku 3rd year dlu...tehehe...tapi tu cita lama...xpela, i'll keep dat as a part of my memories...masa pun dah merubah segalanya...so, saya pun tak berdendam apa2 dengan awk...:)

dah la...tak nak merapu banyak2...ni pun mata mngantok...dr pg smpai exam td tak tdo lg...letih...tambah pulak letih dengan sindrom final exam...demn!letih aku ulang toilet...huhu..mau pergi berehat2 sblom strt final editing for thesis...bubye!


p/s: almost a year wtihout u...saya dah boleh trima hakikat...saya dh tak mnghrap apa2 dr awk...

p/s/s: i think i like someone...tapi....aku pmpuan...xkn nk ngorat laki...haihhhhh....haha



till then,



-END-




April 22, 2011

save the best for last!

...Assalamualaikum.....



job interview kt DSA Konsult done! now I'm back to utm...at first memang plan tak nak balik cni awal...tapi memandangkan dok umah memang aku tak study langsung...walaupun xde gangguan langsung...maybe environment kat umah kot..tehehe~

~pics during the job interview~



muka nak jadi wanita berkerjaya haruslah serius :D







poyo! bhahaha :D




the exam mode is now loading...final exam terakhir utk aku as undergraduate student....smoga semuanya berjalan dengan lancar dan much better daripada sem lepas...please pray for me as well... :)


my planning.. :)


and the schedule is:

25/4 POLICY AND LEGAL ASPECTS OF REMOTE SENSING  2.15 PM - 5.15 PM

27/4 REMOTE SENSING FOR HYDROLOGY AND WATER RESOURCE 2.15 PM - 5.15 PM

29/4 REMOTE SENSING FOR MARINE APPLICATIONS 2.45 PM - 5.45 PM

5/5 PROJECT MANAGEMENT 2.15 PM -5.15 PM




p/s: saya ada impian utk sem yang terakhir...smoga impian tu saya dapat capai.. :)



till then,


-END-

April 16, 2011

kembali bernafas

....Assalamualaikum....


Alhamdulillah....Alhamdulillah...Alhamdulillah....syukur yang tidak terhingga...yang tak dapat dibayang dengan kata-kata...thanks to Allah....semuanya berjalan dengan lancar dan dipermudahkan...daripada segala macam kesusahan, segala macam error...tapi, Dia tak pernah jemu mendengar rintihan saya yang mintak dipermudahkan semuanya...susah senang saya semasa FYP ni dah semakin berakhir...cuma tinggal edit balik full draft utk di hantar kepada 2nd reader dengan supervisor...dan utk jilid thesis...jalan saya ke arah graduation semakin jelas...harapnya, final exam akan berjalan lancar dan smua subjek sy pass with flying colors...aminnnn...please pray for me too! :)

semua benda dah dipotong! done! tinggal report oil spill dgn final submission thesis..
dan kat atas tu doa malas...sila abaikan tulisan jawi aku yang buruk lagi senget tuh..haha..lama gila kot tak tulis jawi...last waktu form 5 dlu....doa tu wujud kat situ sbb penah satu tahap ada pnyakit malas dlm diri smpai malas tahap gaban nk buat keja apa pun...trok btol kan...


......selain tuhhh....

di masa penuh dengan keserabutan dan ketensionan, kami sempat mencari terapi rohani utk diri kami...
..bejalan + makan...bhahaha :D


....sesi 1 : kenduri cukur jambul anak encik saleh....






sesi 2: pizza hut!










till then,



-END-





April 12, 2011

final presentation FYP

...Assalamualaikum....



kini, tiba lah masa yang dinantikan...setelah 4 tahun belajar...masa penetu segala...15 minit utk segalanya...utk kwn2 4 SGS, cket je lagi perjuangan kita...kita semua mampu lakukannya...walaupun macam-macam dugaan kita tempuhi utk smpai ke tahap ni, tapi semuanya dapat dilalui dengan tenang...susah senang bersama kat lab..pasti kita akan merindui saat tu nanti....


dan, panel list utk final presentation esok pun dah keluar...



aku kena no 3 lagi..sama je mcm dulu...huhu...tapi panel tuh, Dr Din Ara adalah lecturer drp Bangladesh...memang full english la jwbnya...klau present progress dlu, tyme Q&A, Dr IB bantai ikut melayu je...so, senang la nk jwb balik ikut melayu jugak...tapi kali ni, kirim salam jelah nak ckp melayu lagi kan...ckp bangla boleh kot..bhahaa :D


dan slide pun dah jugak ready cket..mungkin ada lagi kena edit cket2 kot...








p/s: good luck utk 4SGS!!!!!

p/s/s: smoga semuanya berjalan dengan lancar dan dipermudahkan-Nya...amiiinnn... ^_^



till then,




-END-




April 11, 2011

Alhamdulillah

....Assalamualaikum....


malam ni rasa macam malas nk buat apa-apa...nk rehatkan otak sebentar..setelah penat menggunakan dia pada tahap yang sangat maksimum..bhahaha....kesian blog ni..tak lagi diupdate seperti dulu...bila rasa mcm tensen sgt bru cri ko kan blog...waktu aku hepy tak ingat sangat pun..tehehe~

to my dearest encik final year project, terima kasih yang tak terhingga sebab bagi kerjasama yang sangat memuaskan....dah dapat siapkan dia...walaupun tak bagus sangat, tapi saya berpuas hati buat masa skrg...rsa penat lelah tengok segala jenis ERROR kat segala mcm software image processing dah berbalas...submission full draft dah, technical paper pun dah..cuma tunggu VIVA....dan pastinya kena hentam tyme VIVA nanti..tapi xpe, itu normal...syukur tak terhingga...Alhamdulillah... :)

dalam serabut kepala otak dengan psm segala, tapi aktviti berjalan releasekan tensen tu tetap ada... :)


p/s: tahniah utk psm sbb berjaya buat aku tak tido..selama ni, apa jd pn tak dapat ubah habit kuat tdo aku..tapi psm berjaya ubah..thniah la ko psm...huhu

p/s/s: tahniah lag sekali sbb buat brat badan ak naek mendadak...demmnnn!

p/s/s/s: nk ltak gmbar, tp tenet mcm kura-kura sakit lutut...laen tahun la yee....huhu



till then,





-END-

April 8, 2011

tertekan dengan tekanan!

....Assalamualaikum...


aku tersangat stress skrg...ari tu msalah nk dapatkan map..tu dah setel..tapi masalah accuracy assessment plak...knapa lahhh nk jugak kuar perkataan ERROR tuhhhhhhhhhhh.....sakit hati tau dakkkkkk!!!!!!

ptotnya ari ni antar technical paper...sory my sv..saya dah try smpai ke saat ni...tapi saya tak berjaya..mungkin sbb masa terlalu suntuk...so, saya tak dpt berpkir dgn baik...

walaupun give tu tak bagus, tp saya dah rasa perasaan tu skrg..mungkin sbb non stop mengadap final year project ni..rasa mcm nak muntah...2 hari berturut-turut tak tdo mlm nk siapkan benda..supaya saya dpt grad on time..huhu...tlg jgn kata aku rajin..klau budak rajin tak bt keja last minit mcm ni...i'm running out of time!!!!!!!!

tak mau kwn dgn psm mlm ni sat... frust, stress~
mau pegi tenangkan diri utk sementara waktu...I'm too streessed..sbb tu dh xboleh pkir.. :(




till then,


-END-

March 27, 2011

MAGRES'11

.....Assalamualaikum.....


Malam Gala Remote Sensing (MAGRES)'11
Date : 18th Mac 2011
Venue : Grand Paragon Hotel,JB


ini adalah annual diner yang tiap-tiap tahun diadakan bagi meraikan bakal-bakal graduan a.k.a final year students...thnks to 2nd year SGS yg handle dinner ni.. :)

gambar lagi pandai bercerita dari saya~ :)





~king and queen of the night~ :D



~persembahan dr wakil 4SGS~







 ~kami ratu makanan...weee~











kononnya nak smpai awal ke tempat kejadian, tapi lmbt jugak jdnya...biasala kan kalau dh nama pn pmpuan...dah smpai kt basement, nk jalan terkedek-kedek cari pintu masuk lagi...macam2...

last but not least, a very special thanks to 2SGS for giving us this sweet memory..really appreciate it! :)



till then,



-END-

March 25, 2011

Alhamdulillah

...Assalamualaikum....


Alhamdulillah...bersyukur sangat-sangat...masalah yg terasa mcm menghempap kepala otak td dah hilang cket...walaupun blom hilang sepenuhnya, tp at least ak dah nampak jalan cket...Alhamdulillah...syukur tak terhingga...jenuh bertanya sana sini semalam...dan smua tak tau....tahap keserabutan semalam tak yah cakap la...smpai at last, end up dgn tdo jam 12 mlm...mungkin jgak kepenatan klas full dr kul 9 pg smpai 6 ptg..huhu

di pagi jumaat yg mulia...pegi bt cnfrmation dgn pjbt hutan...mintak nk msuk rabu ni...hopefully la smpat...tnggu cnfrmation dr dieorg isnin ni...hope everythng will be ok...^_^
 lepas tu, p jumpa en sam pulak..mintak tlg tnya pasal software ni..kot2 en sam tau guna...unfortunately, en sam cakap 'saya pn tak penah pakai'....tapi xpa, sy tak give up di situ....aku cuba tnya jugak pasal line and pixel yang buat serabut kpala otak aku malam tadi...walaupun dia x sure sgt, tp dia bg some idea...dan balik td aku pkir pasal apa yg dia ckp....and....the result is..'BERJAYA'...Alhamdulillah.... :-)


......Setiap kesulitan ada penyelesaiannya......


walaupun map sepenuhnya tak siap lagi, sy tetap bersyukur..sekurang-kurangnya masalah td dah setel...:)



p/s: i'm running out of time...please pray for me so dat i can grad on time...
p/s/s: next update>>MAGRES'11...wait ya~ ^_^



till then,

-END-






March 18, 2011

pening!

......Assalamualaikum....


gila lah peningnya bt esemen projek management nih!!adoiiiiyaaiiii~pening sangat sangat kot...kang jawab bukan2 dapat 0 plak..huhu

nak ja aku menjerit.......


"AKU TAK NAK BUAT BUSINESS LAH!!TAK MINAT"

buat pening kepala otak je...memang dah sah2 la otak aku bukan utk business kalau bnda simple ni pun aku dah pening~



till then,

terus pening dan pening....
pening yang tiada kesudahan.......






-END-









March 17, 2011

siapa diriku di sisi mu

....Assalamualaikum....

sila dengar lagu Hetty Sarlene tjuk seperti tajuk entry di atas utk keterangan lanjut...dalam tengah busy siapkan keja setinggi gunung everest, terdengar lagu dlm playlist....dlu dengar lagu ni macam tak berbekas kat hati aku pun...tapi malam tu..tengah khusyuk berenang ke dasar lautan stdy utk test marine, dengar2 lagu ni rasa macam gedebuk kena kat atas batang hidung sendri...huhu..especially kat part ni....

Kerna cintakanmu kujadi begini..
Kerna sayangkanmu kutelan semua..
Betapa hebatnya kau dihati ini..
Kenapa kau tak pernah fikirkan aku..
Kenapa si dia jadi pilihanmu..
Ku sedar siapa diriku di sisimu..


mungkin apa yang terjadi selama ni memang takdir hidup aku...tapi salah jugak la diri sendiri yang bodoh tak nampak benda laen sbb terlalu cintakan dia...bukan salah dia, bukan jugak salah diriku...semuanya yang terjadi atas kehendak-Nya...dan aku yakin setiap apa yang berlaku ada hikmahnya...dulu, aku buta....sebab terlalu cinta, benda yang pahit pun aku telan, aku buat-buat tak nampak...apa yang aku rasa tak semua aku cerita kat org...hanya aku dan diriku yang tau segalanya....orang laen yg cuba muncul dlm hidup aku, aku tak layan, aku tutup pintu hati aku rapat-rapat...tapi hari ni baru aku sedar diriku yang dulu...

tapi, apa yang jadi sekarang dah tak dapat mengubah apa-apa...cuma, utk yang kat luar sana, klau terlalu cinta sekalipun, jangan sampai butakan semuanya...aku banyak belajar dari kesilapan...moga satu hari nanti Dia bukak pintu hati aku utk terima org laen...^_^

p/s: berkorban dan mengharap utk sesuatu yang tak pasti selama lebih kurang 3 tahun adalah sia-sia..fullstop!




-END-

March 12, 2011

bukan mudah menjadi perempuan

...Assalamualaikum....


tahap mengupdate blog sgt kurang skrg...banyak benda nk story, tp penyakit malas nk menaip kat cni lagi kuat..sudahnya, klik new post, tulis cket, closed! tak publish pon..bnyak kali plak 2...haha

tiba-tiba tergerak nk share something pasal perempuan kat cni...dan juga pengalaman diri sendiri...pasal period pain a.k.a senggugut...hanya perempuan yang penah alami je tau betapa sakitnya nak tanggung...aku pn tak tau nk describe macam mana..yang aku tau bla jd, aku akan tido smpai ok..walaupun sebenarnya nk pejamkan mata pon tak boleh tyme tu sbb tersangat-sangat...so, for those yang tak period pain, anda sepatutnya sangat-sangat bersyukur....pejam celik pejam celik dah 10 tahun aku alami bnda ni..every month! boleh bilang dgn jari brp kali aku tak sakit...dan time tu aku bahagia gila kot sbb tak sakit...sbb bkan senang nak rasa tak sakit..

ok, macam2 cara kita dengar cara nk overcome benda ni kan....tuam dengan air panas...ni plg best aku rasa instead of telan panadol kan...tapi aku tak terkecuali jugak dari golongan yang telan panadol ni, sebab tak larat sgt at that time..tapi tak la smpai amek yg kaler pink tuh...huhu

aku terbaca artikel ni kat fb...mintak share ye tuannye....tak elok makan panadol katanya....

"Ini kerana Panadol adalah bertoksik kepada tubuh kita. Ia merosakkan organ hati. Menurut doktor tersebut, Panadol akan tinggal di dalam tubuh selama sekurang-kurangnya 5 tahun. Menurutnya lagi, pernah berlaku seorang pramugari menelan terlalu banyak Panadol semasa kedatangan haid kerana tugasnya perlu berdiri sepanjang masa penerbangan. Dia kini baru berumur 30-an tetapi sudah perlu menjalani rawatan buah pinggang (dialisis) setiap bulan."


tersentak jugak la aku baca benda ni...sebab aku pun macam ni...what should i do??tahan sakit yang teramat sgt tuh dalam masa 4 to 5 hours...huhh..can't imagine...macam-macam ubat orang cakap boleh hilangkan period pain...dan kebanyakkannya aku try..tapi tak berkesan...and I think the best solution is 'kawen'!....bahahaha~ sebab my sis dlu pn macam ni..kawen, then hilang...so, aku pun nak la!hahaha

so, marilah bersama-sama kurangkan pngambilan panadol ni...huhuhu



till then,

-END-




March 2, 2011

naluri seorang ibu

....Assalamualaikum.....


tak ada apa2 yang menarik hari ni...melainkan p kelas, mkn, lepak lab..thats all...progress psm?i'm trying to calculate all the indices...but the result is totally weird! haish....ni boleh mengundang kerisauan di hati...tolong lah jadi...saya nak grad on time! saya tak mau extend! fullstop! 

bila dah tengah serabut ni, tak ada apa yg dapat menenangkan hati melainkan mengadu kepada-Nya dan juga ibu yang satu...yup! mak...seorang insan yang dapat rasakan apa yang anak dia alami skrg..walaupun anak tiada depan mata, tapi dia mampu mengetahui segalanya seolah-olah anak ini berada dekat dengannya...betapa hebatnya naluri seorang ibu!

begitu juga mak aku..dia dapat rasa time aku serabut dengan keja, time tak boleh jwb final exam, time aku melagho...macam2 lagi...jgn la berangan nak kelentong mak sendiri..sebab naluri dia begitu kuat...

"mak, anak mak ni tengah melalui saat yg paling sukar skrg...saat penentu masa depan sendiri...walau sehebat mana pun payah itu, akan ku lakukan untukmu..."

tadi cakap dengan mak...macam2 nasihat mak bagi...mak kata....

"beringat selalu..jgn leka...buat elok-elok utk masa dua bulan yang tinggal ni...ini akan jadi hasil 4 tahun belajar...bersusah payah cket, sbb apa2 pun mmg makin payah.."

thanx mak sbb paham...tapi tak mampu nk dengar nasihat tu lama2...touching kot...wuwuwuw~
dan berkali-kali juga mak ulang.. 'jangan leka'....insyaAllah mak...doa-doa kan anakmu ini selalu... :)


to mom, i love you!



till then.....




-END-