December 10, 2010

~jatuh gedebuk!~

salam~



no..no..no...masih dalam situasi agak tak boleh nak trima hakikat...result semua dah kluar..dah semua tau..dah kira pointer utk sem ni..cgpa pn dah..mak aiii..ni namanya jatuh gedebuk bergolek-golek dr gunung everest!sedih tak yah cakap la...semua 4SGS tengah berduka lara rasanya..kita semua sama sem ni...tengok-tengok kat fb, status kwn2 yg laen kos smuanya alhamdulillah..tapi tengok dekat status classmate sendiri, semunya mmg down...thniah utk yg bejaya skor lagi for dis sem...

tapi bagi aku memang teruk sangat-sangat...ni yg paling teruk aku penah dapat spanjng belajar B.Sc Remote Sensing ni...agak kusut dan becelaru nak terima hakikat...still shocked!aku perlukan masa untuk semua ni...tenanglah dikau wahai hati...memang, apa yang aku dapat sekarang memang aku yang buat sendiri..tak ada org laen yang buat...diriku sendiri!
mungkin setakat ni je rezeki yg Allah nak bg kat aku kali ni...apa-apa pun,syukur Alhamdulillah..mungkin ada hikmah di sebalik semua ni~

kalau dulu waktu 1st year dapat result teruk,aku boleh pkir lagi 'xpa, ada lg 7 sem yg aku bleh usahakan'..tapi sekarang...only 1 sem to go~  *sigh*
dengan 1 sem aku nk berkejar untuk grad dengan pointer yg aku aim, memang dah terlalu jauh..semuanya dah makin kabur~
aku dah penah rasa betapa peritnya nak naekkan cgpa tu..sebab aku bertapak dengan pointer yg agak rendah dulu..slowly cgpa aku naek..tapi disebabkan sem yg terlalu disaster ni, result aku jatuh gedebuk!ggrrr~

mengeluh banyak mana pun dah tak guna...tak boleh ubah apa2...huhu
rasa macam perlukan terapi minda,terapi otak,terapi laen-laen lagi..
nak bejalan-jalan release tension!!!

bebel lagi pun dah tak berguna...especially to 4SGS, sem depan kita perlu usaha lebih keras untuk cover sem yg jatuh gedebuk-gedebuk ni...perlu atur strategi nk overcome disaster yg mendatang...sbb prof m ada lg sem depan..so, jgn harap dapat goyang kaki...huhu...and lastly, elak perangai-perangai kat bawah ni ye~

...maen kat belakang...

...masing-masing bt hal sendiri....

...dilarang bergambar tyme klas.....


p/s: sory pada yg terlibat dlm gambar di atas..aku upload gmr korang..tehehe~peace!! (-_-)V




-END-

4 comments:

  1. aku pon jatuh dari gunung everest juga..
    SAKITNYERRRRRRR.....
    alhamdulillah..redha...itu je mampu dibuat...
    smga kwn2 lain terus tabah!

    ReplyDelete
  2. huhuhu..tau xpe..skit sgt..tapi redha jela..rezeki stakat ni je sem ni...

    ReplyDelete

December 10, 2010

~jatuh gedebuk!~

salam~



no..no..no...masih dalam situasi agak tak boleh nak trima hakikat...result semua dah kluar..dah semua tau..dah kira pointer utk sem ni..cgpa pn dah..mak aiii..ni namanya jatuh gedebuk bergolek-golek dr gunung everest!sedih tak yah cakap la...semua 4SGS tengah berduka lara rasanya..kita semua sama sem ni...tengok-tengok kat fb, status kwn2 yg laen kos smuanya alhamdulillah..tapi tengok dekat status classmate sendiri, semunya mmg down...thniah utk yg bejaya skor lagi for dis sem...

tapi bagi aku memang teruk sangat-sangat...ni yg paling teruk aku penah dapat spanjng belajar B.Sc Remote Sensing ni...agak kusut dan becelaru nak terima hakikat...still shocked!aku perlukan masa untuk semua ni...tenanglah dikau wahai hati...memang, apa yang aku dapat sekarang memang aku yang buat sendiri..tak ada org laen yang buat...diriku sendiri!
mungkin setakat ni je rezeki yg Allah nak bg kat aku kali ni...apa-apa pun,syukur Alhamdulillah..mungkin ada hikmah di sebalik semua ni~

kalau dulu waktu 1st year dapat result teruk,aku boleh pkir lagi 'xpa, ada lg 7 sem yg aku bleh usahakan'..tapi sekarang...only 1 sem to go~  *sigh*
dengan 1 sem aku nk berkejar untuk grad dengan pointer yg aku aim, memang dah terlalu jauh..semuanya dah makin kabur~
aku dah penah rasa betapa peritnya nak naekkan cgpa tu..sebab aku bertapak dengan pointer yg agak rendah dulu..slowly cgpa aku naek..tapi disebabkan sem yg terlalu disaster ni, result aku jatuh gedebuk!ggrrr~

mengeluh banyak mana pun dah tak guna...tak boleh ubah apa2...huhu
rasa macam perlukan terapi minda,terapi otak,terapi laen-laen lagi..
nak bejalan-jalan release tension!!!

bebel lagi pun dah tak berguna...especially to 4SGS, sem depan kita perlu usaha lebih keras untuk cover sem yg jatuh gedebuk-gedebuk ni...perlu atur strategi nk overcome disaster yg mendatang...sbb prof m ada lg sem depan..so, jgn harap dapat goyang kaki...huhu...and lastly, elak perangai-perangai kat bawah ni ye~

...maen kat belakang...

...masing-masing bt hal sendiri....

...dilarang bergambar tyme klas.....


p/s: sory pada yg terlibat dlm gambar di atas..aku upload gmr korang..tehehe~peace!! (-_-)V




-END-

4 comments:

  1. aku pon jatuh dari gunung everest juga..
    SAKITNYERRRRRRR.....
    alhamdulillah..redha...itu je mampu dibuat...
    smga kwn2 lain terus tabah!

    ReplyDelete
  2. huhuhu..tau xpe..skit sgt..tapi redha jela..rezeki stakat ni je sem ni...

    ReplyDelete