November 30, 2010

~sememangnya memori itu indah~

last assignment for dis sem dah siap upload kat e-learning...
yupp..dah setel..n now its tyme to berblogging...
padahal esemen tak siap pun sempat je berblogging...hua3~
mengadap laptop kat depan tv..memang indahnya hidup...tnpa memikirkan keserabutan macam kat u tu...
tadi tangan ni gatal-gatal bkak aimsweb...bukak la senarai tampal...dalam hati ingat, 'oh...baru je abes exam..mesti lectrer tak letak result lagi'...tapi.....jeng3...ternampak 1 gred ni...hamek!!!gatal lagi bukak aimsweb....patot la semalam aku mimpi....ni la penyakit aku kalau result exam nak kuar...aku akan mimpi...mak aku cakap kalau mimpi naek tak pe...contohnya mimpi panjat-panjat macam tu la...kalau korang mimpi jatuh gedebuk tu bahaya...hua3...tapi mimpi ni mainan tidur je..kadang-kadang betol..mungkin kebetolan...tapi mimpi aku semalam memang betol macam result yang aku tgk hari ni.... T_T
memang dah agak result teruk...tapi tak seterok yang aku agak....Alhamdulillah.. ^_^

dah terlanjur....sebenarnya entry ni aku nak cite pasal memori waktu di KMPP dulu..pasal matrik life...
tak semua orang rasa...ada yang trus masuk u dan lain-lain....
lpas SPM,aku dpat offer msuk matrik penang...memang 1st choice..hua3...tak la jauh..boleh balik tiap-tiap minggu....waktu 1st sem memang slalu balik...lagipun tak penah jauh..itu la 1st tyme...tyme tu jgak la belajar naek bus dari penang nak balik umah...masa sekolah, mak aku memang tak lepas kluar g jauh-jauh...kalau kuar alor star melepak dengan kawan-kawan tu jangan hrap la...memang hrapan yang tak kesampaian...klau pegi pn dengan family...mungkin mak aku ada alasan aku dididik macam ni..yela,budak-budak remaja ni fikiran dia sempit...buat apa tak pikir panjang...bila dah besar baru aku paham...
eh..melalut lagi...back to the title...aha...mula-mula daftar aku dapat sains hayat..means belajar biologi...owhhh tidaakkkk!!!!zaman sekolah pon pmalas study bio...hahaha...then, aku mintak tukar sains fizik...dari kelas H6P1 aku bertukar ke F5P8...nseb baek boleh tukar..kalau tak, aku la budak hayat yang paling pemalas..haha..hidup kat mtrik memang benda yang sama je ulang hari-hari....8 pagi smpai 4 ptg full klas...kul 1 smpai 2 rest...yup..everyday...sama! balik klas nap jap...kul 6 turun makan petang...malam tak makan langsung..ptot la dlu tak segemuk sekarang...tapi dulu tak lapar mcm sekarang...
and the best moment is..waktu matrik jgak aku knal my bff....nurliana husni a.k.a nana...knal tyme orientasi....
lpas tu pegi klas sama-sama...makan tiap-tiap ptg sama-sama...melepak tasik kmpp...everythng...
hanya dia yang knal diri aku sebenar-benarnya...my personal life...hanya yana yg memahami....
thanx dear for being my bff... ^_^
dan kat mtrik jgak la kenal hazrul n kirin..teman segadoh dalam perjalanan dr utm balik kampung...kenangan!
tak mungkin dapat aku lupa....


n rumet tyme matrik...1 bilik 4 orang...chinese sorng...dayah n thaqifah nafisah...sorang klantan..sorang trengganu..tyme ni la bru paham ckap pntai timur...walaupun mulanya agak terkebil-kebil..hua3...dayah memang rajin.bangun awal pagi study...aku??aku pun rajin jgak..rjin tdo...haha~

my matrik life.....

me n my bff 

cendawan~

us

F5P8 06/07



p/s: utk 4SGS..sama-sama la kita tabahkan hati tengok result sem ni..tadi bari 1 subjek..ada lagi 5 yang menanti kita.... T_T




-END-

2 comments:

  1. alamak..patotnya cita pasal situasi mngejar feri sekali..haha

    ReplyDelete

November 30, 2010

~sememangnya memori itu indah~

last assignment for dis sem dah siap upload kat e-learning...
yupp..dah setel..n now its tyme to berblogging...
padahal esemen tak siap pun sempat je berblogging...hua3~
mengadap laptop kat depan tv..memang indahnya hidup...tnpa memikirkan keserabutan macam kat u tu...
tadi tangan ni gatal-gatal bkak aimsweb...bukak la senarai tampal...dalam hati ingat, 'oh...baru je abes exam..mesti lectrer tak letak result lagi'...tapi.....jeng3...ternampak 1 gred ni...hamek!!!gatal lagi bukak aimsweb....patot la semalam aku mimpi....ni la penyakit aku kalau result exam nak kuar...aku akan mimpi...mak aku cakap kalau mimpi naek tak pe...contohnya mimpi panjat-panjat macam tu la...kalau korang mimpi jatuh gedebuk tu bahaya...hua3...tapi mimpi ni mainan tidur je..kadang-kadang betol..mungkin kebetolan...tapi mimpi aku semalam memang betol macam result yang aku tgk hari ni.... T_T
memang dah agak result teruk...tapi tak seterok yang aku agak....Alhamdulillah.. ^_^

dah terlanjur....sebenarnya entry ni aku nak cite pasal memori waktu di KMPP dulu..pasal matrik life...
tak semua orang rasa...ada yang trus masuk u dan lain-lain....
lpas SPM,aku dpat offer msuk matrik penang...memang 1st choice..hua3...tak la jauh..boleh balik tiap-tiap minggu....waktu 1st sem memang slalu balik...lagipun tak penah jauh..itu la 1st tyme...tyme tu jgak la belajar naek bus dari penang nak balik umah...masa sekolah, mak aku memang tak lepas kluar g jauh-jauh...kalau kuar alor star melepak dengan kawan-kawan tu jangan hrap la...memang hrapan yang tak kesampaian...klau pegi pn dengan family...mungkin mak aku ada alasan aku dididik macam ni..yela,budak-budak remaja ni fikiran dia sempit...buat apa tak pikir panjang...bila dah besar baru aku paham...
eh..melalut lagi...back to the title...aha...mula-mula daftar aku dapat sains hayat..means belajar biologi...owhhh tidaakkkk!!!!zaman sekolah pon pmalas study bio...hahaha...then, aku mintak tukar sains fizik...dari kelas H6P1 aku bertukar ke F5P8...nseb baek boleh tukar..kalau tak, aku la budak hayat yang paling pemalas..haha..hidup kat mtrik memang benda yang sama je ulang hari-hari....8 pagi smpai 4 ptg full klas...kul 1 smpai 2 rest...yup..everyday...sama! balik klas nap jap...kul 6 turun makan petang...malam tak makan langsung..ptot la dlu tak segemuk sekarang...tapi dulu tak lapar mcm sekarang...
and the best moment is..waktu matrik jgak aku knal my bff....nurliana husni a.k.a nana...knal tyme orientasi....
lpas tu pegi klas sama-sama...makan tiap-tiap ptg sama-sama...melepak tasik kmpp...everythng...
hanya dia yang knal diri aku sebenar-benarnya...my personal life...hanya yana yg memahami....
thanx dear for being my bff... ^_^
dan kat mtrik jgak la kenal hazrul n kirin..teman segadoh dalam perjalanan dr utm balik kampung...kenangan!
tak mungkin dapat aku lupa....


n rumet tyme matrik...1 bilik 4 orang...chinese sorng...dayah n thaqifah nafisah...sorang klantan..sorang trengganu..tyme ni la bru paham ckap pntai timur...walaupun mulanya agak terkebil-kebil..hua3...dayah memang rajin.bangun awal pagi study...aku??aku pun rajin jgak..rjin tdo...haha~

my matrik life.....

me n my bff 

cendawan~

us

F5P8 06/07



p/s: utk 4SGS..sama-sama la kita tabahkan hati tengok result sem ni..tadi bari 1 subjek..ada lagi 5 yang menanti kita.... T_T




-END-

2 comments:

  1. alamak..patotnya cita pasal situasi mngejar feri sekali..haha

    ReplyDelete